Avatar of AZZA-KHAMEES
AZZA-KHAMEESFlag for Bahrain asked on

toolbar functions for crystal reports not working when deployed on server

I am facing a problem with .net web application that uses crystal report viewers to view reports developed using crystal report XI.  This problem ocurred when I tried to deploy the application to a web server along with all the dlls.  Althouhg I was able to view the report (finally !!!), the toolbar was not displayed and not functioning at all.

I have read a similar problem which suggested, to solve it by copying the C:\Inetpub\wwwroot\aspnet_client folder from the machine that is functioning well to the server, and also to change the permisions for users.  I tried both suggestions, and nothing worked.

Can anyone please help, as I am running out of solutions!
Thanks alot.
.NET ProgrammingCrystal ReportsDB Reporting Tools

Avatar of undefined
Last Comment
Mike McCracken

8/22/2022 - Mon
Mike McCracken

How did you build the installatiion package?
Did you use the merge modules?

What version of Crystal?

mlmcc
ASKER
AZZA-KHAMEES

Actually I didn't use an installation package or merge modules, I used the copy website feature from visual studio, to copy the site from my machine  to the remote server, to deploy the web application.  
The version of the crystal report is 10.
ASKER
AZZA-KHAMEES

correction the :crystal report I am using is developed using crystal Reports XI
Experts Exchange has (a) saved my job multiple times, (b) saved me hours, days, and even weeks of work, and often (c) makes me look like a superhero! This place is MAGIC!
Walt Forbes
Mike McCracken

That may not copy all the required Crystal dlls.

mlmcc
ASKER
AZZA-KHAMEES

I have deployed the crystal assemblies, using windows MSI, which I got by creating an installer package, and then checking the prerequisite for crystal reports.  And I have allso explicitly added the crystal decision dlls, to the bin folder.  

Could you please tell me,  what are the other required dlls?.  And also explain the recommended deployment steps, on a server that doesn't have visual studio installed.



CrystalRepError.JPG
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Mike McCracken

Log in or sign up to see answer
Become an EE member today7-DAY FREE TRIAL
Members can start a 7-Day Free trial then enjoy unlimited access to the platform
Sign up - Free for 7 days
or
Learn why we charge membership fees
We get it - no one likes a content blocker. Take one extra minute and find out why we block content.
See how we're fighting big data
Not exactly the question you had in mind?
Sign up for an EE membership and get your own personalized solution. With an EE membership, you can ask unlimited troubleshooting, research, or opinion questions.
ask a question
ASKER
AZZA-KHAMEES

Thanks alot  mlmcc for your help.  I read the section about web app deployement, and followed the steps.
However, the toolbar was still having the broken links.  Then I realized that the toolbar images path that point to the folder aspnet_client were wrong.  I solved this problem by creating a virtual directory inside the web application to read the correct path.  

Is this the right way to do it? i.e each time I create a web application, another virtual directory need to be added to point to aspnet_client  folder.  Or can I make the aspnet_client folder as a web application, and change the location of the images from the report viewer controls?
Get an unlimited membership to EE for less than $4 a week.
Unlimited question asking, solutions, articles and more.
Mike McCracken

I don't know.  I build reports and others on the team deploy the application.

mlmcc