Avatar of newbie27
newbie27Flag for United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland asked on

how to configure IIS 6.0 for .net framework 3.5

Hello Folks,
I have installed .NET Framework 3.5 in IIS 6.0 on windows 2003 server, however it is not showing in the IIS configuration properties.
Can someone please advice how to make sure that I have installed the framework correctly? I am unable to execute any .aspx page at the moment.
Please advice.
Regards,
Naresh
.NET Programming

Avatar of undefined
Last Comment
newbie27

8/22/2022 - Mon
ASKER CERTIFIED SOLUTION
enba

Log in or sign up to see answer
Become an EE member today7-DAY FREE TRIAL
Members can start a 7-Day Free trial then enjoy unlimited access to the platform
Sign up - Free for 7 days
or
Learn why we charge membership fees
We get it - no one likes a content blocker. Take one extra minute and find out why we block content.
See how we're fighting big data
Not exactly the question you had in mind?
Sign up for an EE membership and get your own personalized solution. With an EE membership, you can ask unlimited troubleshooting, research, or opinion questions.
ask a question
ASKER
newbie27

hello nba,
thanks for your comment, do you recommend to change the asp.net version in IIS to the above as well please let me know.
thanks for your help
screen.jpg
ASKER
newbie27

I am still getting this error, please follow the url
http://213.253.134.41/netsity/dotnet/test.aspx
enba

If you are building new site use the latest version of asp.net if you need to modify something allready existing I'm afraid I cant give you the right answer. That you need to discuss with your boss or coleagues.
Experts Exchange has (a) saved my job multiple times, (b) saved me hours, days, and even weeks of work, and often (c) makes me look like a superhero! This place is MAGIC!
Walt Forbes
enba

Could you post the error message please or a screenshot?
ASKER
newbie27

I am only trying to setup .net framework 3.5 on the server, this is for completely new website.

the problem is i am not even getting any error message at all on the page, if you please follow the above url, it has  basic html tags and plain welcome text for testing ..

i even tried to set the customerror mode = off but still nothing happens...

please advice
enba

Can you check if it is set to Off and not to off? It is case sensitive if I remember well.
Get an unlimited membership to EE for less than $4 a week.
Unlimited question asking, solutions, articles and more.
ASKER
newbie27

hello enba, thanks for your pointing this out, i think i was not concentrating the case. i was using the wrong case.

I now have some proper error

http://213.253.134.41/netsity/dotnet/test.aspx

please see
enba

Your error message sugests that you did not create your web application. Check the attachment.

untitled.JPG
ASKER
newbie27

I have changed it as suggested above, the message still remains the same.
I probably need to explain the directory structure on the server in bit detail

E:\abc\www\website1
E:\abc\www\website2
E:\abc\www\website3
E:\abc\www\website4

In IIS, there was a site created for www root,  and so every other site in WWW gets a folder treatment, in my case
http://213.253.134.41/netsity

The default WWW is already been created as a site in IIS

I dont know where else I would need to do a change now, Please advice. thanks for your time
Your help has saved me hundreds of hours of internet surfing.
fblack61
ASKER
newbie27

please see the screenshot attached
screen.jgp.JPG
ASKER
newbie27

hello enba,
thanks it is working now, I also have made dotnet which was another folder in netsity as an application folder.
it is working now.
thanks for your help
regards
sam
ASKER
newbie27

thanks
Get an unlimited membership to EE for less than $4 a week.
Unlimited question asking, solutions, articles and more.