Solved

NTDS Errors After Domain Prep & DC Promo

Posted on 2008-06-23
7
1,435 Views
Last Modified: 2008-08-14
I have 2 Srv 2003std DC's and I installed our first Srv 2008std box. I did the domain and forest prep and it said it finished fine - at least it looked fine.

Then I ran dcpromo on the Srv 2008 box and that seemed to go fine until I noticed that one of the original Srv 2003 DC's was spitting up errors in the event log. Several NTDS errors - Active Directory failed to create an index for the following attribute.

Attribute identifier:
591789
Attribute name:
msFVE-RecoveryGuid

A schema cache update will occur 5 minutes after the logging of this event and will attempt to create an index for the attribute.

Additional Data
Error value:
-1403 JET_errIndexDuplicate, Index is already defined

NTDS entries all look fine on the newly created Srv 2008 DC. What can I check on the original DC's to see what went wrong with the forest and domain prep for 2008 ?
0
Comment
Question by:tmccabe
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
7 Comments
 
LVL 24

Expert Comment

by:ryansoto
ID: 21850071
You can run adprep and forets prep again on the 2k3 machines it wont hurt anything.
Then try and dc promo the 2k8 box
0
 
LVL 48

Expert Comment

by:Jay_Jay70
ID: 21851117
0
 

Author Comment

by:tmccabe
ID: 21851684
JJ - clear as mud as to what he was suggesting the solution was
0
Independent Software Vendors: We Want Your Opinion

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

 
LVL 48

Expert Comment

by:Jay_Jay70
ID: 21851712
in this case i think it may actually be a completely different problem - had a re read and this one went back to the sync issues after the schema upgrade

tell me, do you get errors between the 2003 DC's? or is just the 2008
0
 

Accepted Solution

by:
tmccabe earned 0 total points
ID: 21917003
0
 
LVL 48

Expert Comment

by:Jay_Jay70
ID: 21921730
well ill be :)
0
 
LVL 4

Expert Comment

by:shamusguy
ID: 22234450
Just letting you know - you were not alone.  Fix worked for us too :)
0

Featured Post

Optimize your web performance

What's in the eBook?
- Full list of reasons for poor performance
- Ultimate measures to speed things up
- Primary web monitoring types
- KPIs you should be monitoring in order to increase your ROI

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

I was prompted to write this article after the recent World-Wide Ransomware outbreak. For years now, System Administrators around the world have used the excuse of "Waiting a Bit" before applying Security Patch Updates. This type of reasoning to me …
Resolving an irritating Remote Desktop connection that stops your saved credentials from being used.
This tutorial will walk an individual through the steps necessary to install and configure the Windows Server Backup Utility. Directly connect an external storage device such as a USB drive, or CD\DVD burner: If the device is a USB drive, ensure i…
This tutorial will show how to configure a single USB drive with a separate folder for each day of the week. This will allow each of the backups to be kept separate preventing the previous day’s backup from being overwritten. The USB drive must be s…
Suggested Courses

630 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question