Backup Exec 11d failure after upgrade.

I've been getting this error code since installing Backup Exec 11d.

Final error: 0xe0009418 - Access to a device was not authorized with this edition of Backup Exec.

AOFO: Started for resource: "\\SERVER\Shadow?Copy?Components". Advanced Open File Option used: Microsoft Volume Shadow Copy Service (VSS).
The following volumes are dependent on resource: "C:" .
The snapshot provider used by VSS for volume C: - Microsoft Software Shadow Copy provider 1.0 (Version 1.0.0.7).

AOFO: Started for resource: "\\SERVER\System?State". Advanced Open File Option used: Microsoft Software Shadow Copy Service (VSS).
The following volumes are dependent on resource: "C:" .
The snapshot provider used by VSS for volume C: - Microsoft Software Shadow Copy provider 1.0 (Version 1.0.0.7).
Access to the device \\SERVER\Microsoft Exchange Mailboxes is not authorized with this edition of the product.


I honestly am at a loss, I have no ide what I need to do here. The server is a remote server and we have the remote agents and all installed, so what am I missing? Any help or ideas would be much appreciated.
statecbAsked:
Who is Participating?
 
HallidaysCommented:
I mean have you installed any program updates?
Are you eligible for free upgrade? A lot of people are allowed a free upgrade to v12, it might be worth a look.

 take it you have the Exchange backup license?

0
 
HallidaysCommented:
Have you upgraded the remote agents? Re-install them from this version if not.

 Have you upgraded your licenses to work with this version?
0
 
statecbAuthor Commented:
Yes we have installed all of the remote agents, and have upgraded licenses to work in this version.
0
Ultimate Tool Kit for Technology Solution Provider

Broken down into practical pointers and step-by-step instructions, the IT Service Excellence Tool Kit delivers expert advice for technology solution providers. Get your free copy now.

 
HallidaysCommented:
Have you got program updates on?
0
 
statecbAuthor Commented:
Where do I check to see about program updates being turned on? I can go to live update and search for updates, but I am pretty sure that's not what you're talking about.
0
 
statecbAuthor Commented:
Looking in to finding out about the Exchange backup license, I would assume that we do but then again I am not the one that ordered it.

I am checking to see if we are eligible, which I do not believe we are, for v12, and am currently running Live Update. Thanks for your advice so far, been so frustrated with this, anything else you can think of that I can try would be awesome as well.
0
 
HallidaysCommented:
What server OS are you backing up? It looks like it is only failing on the Exchange Mailboxes so i would definately check that license issue first, especially with the error message stating "not authorized with this edition of the product."

I actually upgraded ours the other day from 10.0d to 11d to enable 64-bit support. I haven't had any problems backing up the Exchange or other servers but i did have to go into the Symantec licensing portal and upgrade all of our licenses from 10d to v11d.

https://licensing.symantec.com
0
 
statecbAuthor Commented:
As soon as you asked about the Exchange backup license, I got a little suspicious as to having it, this was the solution, it was not ordered with 11d. Thank you for all your help Hallidays! Good work!
0
 
statecbAuthor Commented:
This has been resolved.

After Hallidays mentioned the Exchange license I got a little suspicious of us having not ordered it, and got in touch with Symantec. Came to find out we did not get the Exchange License and that is what is causing the backups not to run!
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.