Why Experts Exchange?

Experts Exchange always has the answer, or at the least points me in the correct direction! It is like having another employee that is extremely experienced.

Jim Murphy
Programmer at Smart IT Solutions

When asked, what has been your best career decision?

Deciding to stick with EE.

Mohamed Asif
Technical Department Head

Being involved with EE helped me to grow personally and professionally.

Carl Webster
CTP, Sr Infrastructure Consultant
Ask ANY Question

Connect with Certified Experts to gain insight and support on specific technology challenges including:

Troubleshooting
Research
Professional Opinions
Ask a Question
Did You Know?

We've partnered with two important charities to provide clean water and computer science education to those who need it most. READ MORE

troubleshooting Question

Group Policy for WSUS not applying?

Avatar of OzoneFriendly
OzoneFriendly asked on
SBS
7 Comments1 Solution3260 ViewsLast Modified:
Hello Experts;

I've setup a couple of SBS2003 systems in the last week,and for some reason I can't get my WSUS Policy to roll out to the desktops.

I have followed the instructions to the letter but no joy. On the client machines, GPRESULT suggests the policy has applied, but GPEDIT shows that none of the settings are in effect.

Microsoft (R) Windows (R) XP Operating System Group Policy Result tool v2.0
Copyright (C) Microsoft Corp. 1981-2001

Created On 7/07/2008 at 9:03:37 AM



RSOP results for APEX\brooke on BROOKE01 : Logging Mode
--------------------------------------------------------

OS Type:                     Microsoft Windows XP Professional
OS Configuration:            Member Workstation
OS Version:                  5.1.2600
Domain Name:                 APEX
Domain Type:                 Windows 2000
Site Name:                   Default-First-Site-Name
Roaming Profile:             \\apexserver\profiles\brooke\
Local Profile:               C:\Documents and Settings\brooke.APEX
Connected over a slow link?: No


COMPUTER SETTINGS
------------------
    CN=BROOKE01,OU=SBSComputers,OU=Computers,OU=MyBusiness,DC=apex,DC=local
    Last time Group Policy was applied: 7/07/2008 at 8:37:46 AM
    Group Policy was applied from:      apexserver.apex.local
    Group Policy slow link threshold:   500 kbps

    Applied Group Policy Objects
    -----------------------------
        Small Business Server Windows Firewall
        Small Business Server Client Computer
        Small Business Server Remote Assistance Policy
        Small Business Server Lockout Policy
        Small Business Server Domain Password Policy
        Default Domain Policy
        WSUS Policy     <----- THERE IT IS! :-)

    The following GPOs were not applied because they were filtered out
    -------------------------------------------------------------------
        Small Business Server Internet Connection Firewall
            Filtering:  Denied (WMI Filter)
            WMI Filter: PreSP2

        Desktop Redirection
            Filtering:  Not Applied (Empty)

        Local Group Policy
            Filtering:  Not Applied (Empty)

    The computer is a part of the following security groups:
    --------------------------------------------------------
        BUILTIN\Administrators
        Everyone
        BUILTIN\Users
        NT AUTHORITY\NETWORK
        NT AUTHORITY\Authenticated Users
        BROOKE01$
        Domain Computers


Any idea what I have done wrong? I went to the group policy area of server management and right clicked and "create and link a GPO here", then named it WSUS Policy, then edited it and changed the relevant settings, but none of them come across.

Hope someone can shed some light and educate me, its so frustrating!
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Avatar of minvis
minvisFlag of Netherlands image

Our community of experts have been thoroughly vetted for their expertise and industry experience.

Commented:
This problem has been solved!
Unlock 1 Answer and 7 Comments.
See Answers