Link to home
Start Free TrialLog in
Avatar of gagibor
gagibor

asked on

Moving from workgroup to domain.... Running client/server applications on the workgroup while a member of the domain???

I am moving from a workgroup network environment to a domain network environment. I need to make this a seamless transition and am the only IT tech on staff. Therefore, I would like to have the ability to run client/server applications on servers in the workgroup while being connected to the domain. This would give me the ability to move people over slowly. So far I can access the files, but am unable to run the applications that are loaded on the workstations. I get an error th at says "the DB could not be connected". Not sure what might be the cuase of this. I do not think it is a permissions problem since I can access all the files on the servers....Any ideas???
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Avatar of top_rung
top_rung
Flag of United States of America image

Link to home
membership
This solution is only available to members.
To access this solution, you must be a member of Experts Exchange.
Start Free Trial
Avatar of gagibor
gagibor

ASKER

I mapped a drive to the server that is on the workgroup and can access all of those files while being logged into the domain. That is where I am a little confused. I can see all the data, setup, DB files and can access them. When I try and run the application it doesn't seem to be able to connect to the DB. I even reinstalled the application. I am trying to run ISISWOOD. It is a order entry/invoicing/inventory software package. My major issue is that I am one person, and I need to progressively move all 25 machines onto the domain. Therefore, I need to add the workstations first and the servers last. I need to be able to run these machines in a dual type of setup until all the machines have been added to the domain.
SOLUTION
Link to home
membership
This solution is only available to members.
To access this solution, you must be a member of Experts Exchange.
Start Free Trial
Avatar of gagibor

ASKER

The Problem was that it could resolve the server name. I changed it to the IP address and it worked....Thx!!!