troubleshooting Question

Trying to deploy Windows Deployment Services (former RIS), Single Instance Service will not start.

Avatar of ispeed-jeremy
ispeed-jeremyFlag for Australia asked on
SoftwareStorageWindows Server 2003
4 Comments1 Solution4113 ViewsLast Modified:
I am trying to install Windows Deploymnet Services on our network running in Mixed mode (both native and legacy).

After adding the WDS services from Add/Remove Windows Components I have created a legacy boot image using Windows Deployment Services Legacy, however in the final stage which is starting the services, the service:

Single Instance Storage Groveler fails with Error 1062: The service has not been started.

The event log reports:

Event ID: 8196
No local partitions have SIS installed.

I've tried uninstalling WDS and re-installing on two different servers in our network, one of the servers is our Active Directory server the other is a domain member server.
Join the community to see this answer!
Join our exclusive community to see this answer & millions of others.
Unlock 1 Answer and 4 Comments.
Join the Community
Learn from the best

Network and collaborate with thousands of CTOs, CISOs, and IT Pros rooting for you and your success.

Andrew Hancock - VMware vExpert
See if this solution works for you by signing up for a 7 day free trial.
Unlock 1 Answer and 4 Comments.
Try for 7 days

”The time we save is the biggest benefit of E-E to our team. What could take multiple guys 2 hours or more each to find is accessed in around 15 minutes on Experts Exchange.

-Mike Kapnisakis, Warner Bros