troubleshooting Question

Leopard Mounted Network Drive to Server 2008 Showing Empty (mounts, but nothing in them)

Avatar of tvacc
tvacc asked on
Apple NetworkingMac OS XWindows Server 2008
3 Comments1 Solution1132 ViewsLast Modified:
I have a Windows Server 2008 machine that is running as a regular workgroup. The reason is that it's only a file server for 5 Mac Leopard 10.5.4 computers. We figured that it would be best for it to remain a regular workgroup for compatibility reasons.

Anyway, we've always had saving and exporting issues when saving and exporting to files on the server, but recently we've not been able to see the contents of our mounted network drives at all.

The network drive mounts fine (Finder>>Go>>Connect To>>smb://server/share), but nothing shows up in the network drive. If you try to copy something to the network drive or create a folder, it will write it and then almost immediately disappear.

The firewall on the server is off. The firewall on the Macs are set to "Allow all incoming connections".

IPv6 is off on the Macs and on the server. The Macs are set to the correct workgroup in "Network".

Any ideas? I'm stumped here. It always worked, but all of a sudden we see nothing in our mounted network drives.
Join the community to see this answer!
Join our exclusive community to see this answer & millions of others.
Unlock 1 Answer and 3 Comments.
Join the Community
Learn from the best

Network and collaborate with thousands of CTOs, CISOs, and IT Pros rooting for you and your success.

Andrew Hancock - VMware vExpert
See if this solution works for you by signing up for a 7 day free trial.
Unlock 1 Answer and 3 Comments.
Try for 7 days

”The time we save is the biggest benefit of E-E to our team. What could take multiple guys 2 hours or more each to find is accessed in around 15 minutes on Experts Exchange.

-Mike Kapnisakis, Warner Bros