We help IT Professionals succeed at work.
Get Started

Cant retreive free/busy time - Outlook 2007 against Exchange 2007

717 Views
Last Modified: 2012-05-05
Hi,

I am having problems with Free/busy time in Outlook 2007 working against a Exchange 2007 server.
The clients are external and member of the domain.
I use 1 Standard SLL certificate, and have set up a SRV record to get Autodiscover to work. This works fine. When i run the "Test E-mail configuration" from the outlook client. it says Succeded and looks fine, but when i try to add users to f.eks the Group Scedule it says "unable to retreive free/busy information"

Output from server:

[PS] C:\Documents and Settings\Administrator.DOMAIN>Get-WebServicesVirtualDirectory |fl


InternalNLBBypassUrl          : https://server.domain.local/ews/exchange.asmx
Name                          : EWS (Default Web Site)
InternalAuthenticationMethods : {Basic, Ntlm, WindowsIntegrated}
ExternalAuthenticationMethods : {Basic, Ntlm, WindowsIntegrated}
BasicAuthentication           : True
DigestAuthentication          : False
WindowsAuthentication         : True
MetabasePath                  : IIS://server.domain.local/W3SVC/1/ROOT/EWS
Path                          : C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\ClientAccess\exchweb\EWS
Server                        : EXCHSRV
InternalUrl                   : https://server.domain.local/EWS/Exchange.asmx
ExternalUrl                   : https://mail.domain.no/
AdminDisplayName              :
ExchangeVersion               : 0.1 (8.0.535.0)
DistinguishedName             : CN=EWS (Default Web Site),CN=HTTP,CN=Protocols,CN=EXCHSRV,CN=Servers,CN=Exchange Admini
                                strative Group (FYDIBOHF23SPDLT),CN=Administrative Groups,CN=NSEC,CN=Microsoft Exchange
                                ,CN=Services,CN=Configuration,DC=fisk,DC=local
Identity                      : EXCHSRV\EWS (Default Web Site)
Guid                          : 8d2ef6da-b318-4318-9e7a-8152073e96cb
ObjectCategory                : domain.local/Configuration/Schema/ms-Exch-Web-Services-Virtual-Directory
ObjectClass                   : {top, msExchVirtualDirectory, msExchWebServicesVirtualDirectory}
WhenChanged                   : 29.05.2008 12:18:04
WhenCreated                   : 20.02.2008 14:23:27
OriginatingServer             : server.domain.local
IsValid                       : True

Error messages:

[PS] C:\Documents and Settings\Administrator.DOMAIN>Test-OutlookWebServices -clientaccessserver: exchsrv |fl


Id      : 1003
Type    : Information
Message : About to test AutoDiscover with the e-mail address user@domain.no.

Id      : 1007
Type    : Information
Message : Testing server exchsrv.domain.local with the published name https://exchsrv.domain.local/EWS/Exchange.asmx & ht
          tps://mail.domain.no/EWS/Exchange.asmx.

Id      : 1019
Type    : Information
Message : Found a valid AutoDiscover service connection point. The AutoDiscover URL on this object is https://exchsrv.domain.local/Autodiscover/Autodiscover.xml.

Id      : 1006
Type    : Information
Message : The Autodiscover service was contacted at https://exchsrv.domain.local/Autodiscover/Autodiscover.xml.

Id      : 1016
Type    : Success
Message : [EXCH]-Successfully contacted the AS service at https://exchsrv.domain.local/EWS/Exchange.asmx. The elapsed ti
          me was 437 milliseconds.

Id      : 1015
Type    : Success
Message : [EXCH]-Successfully contacted the OAB service at https://exchsrv.domain.local/EWS/Exchange.asmx. The elapsed t
          ime was 0 milliseconds.

Id      : 1014
Type    : Success
Message : [EXCH]-Successfully contacted the UM service at https://exchsrv.domain.local/UnifiedMessaging/Service.asmx. Th
          e elapsed time was 93 milliseconds.

Id      : 1004
Type    : Error
Message : The certificate for the URL https://mail.domain.no/EWS/Exchange.asmx is incorrect. For SSL to work it needs
          to have a subject of mail.domain.no, instead the subject was exchsrv.domain.local. Consider correcting servic
          e discovery, or installing a correct SSL certificate.

Id      : 1013
Type    : Error
Message : When contacting https://mail.domain.no/EWS/Exchange.asmx received the error The request failed with HTTP sta
          tus 401: Unauthorized.

Id      : 1016
Type    : Error
Message : [EXPR]-Error when contacting the AS service at https://mail.domain.no/EWS/Exchange.asmx. The elapsed time wa
          s 406 milliseconds.

Id      : 1015
Type    : Information
Message : [EXPR]-The OAB is not configured for this user.

Id      : 1014
Type    : Information
Message : [EXPR]-The UM is not configured for this user.

Id      : 1017
Type    : Success
Message : [EXPR]-Successfully contacted the RPC/HTTP service at https://mail.domain.no/Rpc. The elapsed time was 46 mi
          lliseconds.

Id      : 1006
Type    : Success
Message : The Autodiscover service was tested successfully.

Id      : 1021
Type    : Information
Message : The following web services generated errors.
              As in EXPR
          Please use the prior output to diagnose and correct the errors.

Any help with this would be great.

regards

Remi
Comment
Watch Question
This problem has been solved!
Unlock 1 Answer and 5 Comments.
See Answer
Why Experts Exchange?

Experts Exchange always has the answer, or at the least points me in the correct direction! It is like having another employee that is extremely experienced.

Jim Murphy
Programmer at Smart IT Solutions

When asked, what has been your best career decision?

Deciding to stick with EE.

Mohamed Asif
Technical Department Head

Being involved with EE helped me to grow personally and professionally.

Carl Webster
CTP, Sr Infrastructure Consultant
Ask ANY Question

Connect with Certified Experts to gain insight and support on specific technology challenges including:

  • Troubleshooting
  • Research
  • Professional Opinions
Did You Know?

We've partnered with two important charities to provide clean water and computer science education to those who need it most. READ MORE