Solved

Error message when trying to restore deleted mailbox

Posted on 2008-09-30
5
467 Views
Last Modified: 2013-12-01
I deleted and purged a mailbox and I need to restore it.  I'm running a restore using backup exec 11d to a Exchange 2003 standard.  I've setup the Recovery Storage Group which all seems fine.  The restore almost completes then errors out right at the end (see attached files).  When I go to RSG I can see all the mailboxes but errors out when I try to run Exmerge.  I'm assuming from the error that its a permissions thing somewhere but I'm not sure what to change.  The job history for the restore error gives me this link "http://www.symantec.com/business/support/knowledge_base_sli.jsp?umi=EvtID=V-79-57344-33928" but those all seem to deal with backups not restores.  This is driving me nuts...thanks for any help you can give.
id-34113.jpg
Restore-00089.txt
0
Comment
Question by:Fveng
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 3
  • 2
5 Comments
 
LVL 11

Accepted Solution

by:
sandeep_narkhede earned 500 total points
ID: 22608516
Okay Basically you cannot use RSG to recover the deleted Mailbox, This is because of the msExchmailboxGUID attribute , please refer to the following article from Microsoft.

http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/824126

However there is a workaround to it.

1. Create the test user account. Do not create a mailbox for the user account.

2. Reset the MsExchRestore attribute on both the Recovery Storage Group, and the recovered mailbox store using Adsiedit:

Expand the Configuration Container node, and then browse the hierarchy to:

    DC=Domain
    DC=com
    CN=Configuration
    CN=Services
    CN=Microsoft Exchange
    CN=Microsoft
    CN=Administrative Groups
    CN=Administrative Group Name
    CN=Servers
    CN=ExchangeServerName
    CN=InformationStore
    CN=Recovery Storage Group

   Right click for Properties on the Recovery Storage Group, ensure that the checkbox for "Show Optional Attributes" is checked. Scroll down to the "MsExchRestore" attribute. Double-      click the MsExchRestore attribute and check the
<Not Set> parameter. Click OK, Apply, and OK to exit the properties pane.

Right click the "CN=MailBox Store(ServerName) under the Recovery Storage Group, and select Properties. Ensure that the checkbox for "Show Optional Attributes" is checked. Scroll down to the "MsExchRestore" attribute. Double-click the MsExchRestore attribute and check the <Not Set> parameter. Click OK, Apply, and OK to exit the properties pane.

Close the AdsiEdit mmc

3. In Exchange System Manager select the Recovery Storage Group, right click and select Refresh. Expand the Recovery Storage Group, then the mailbox store.

4. Select "Mailboxes" under the Mailbox Store, then right click the mailbox to be recovered, and select "Reconnect". The applet "Select a New User for this Mailbox" applet will appear. Enter the alias of the user you wish to associate with the recovered mailbox into the "Enter the Object Name to select" data entry field, the click "Check Name". The alias of the user should be resolved to the full display name. Click OK. You will see a pop-up stating "The operation has completed successfully".
0
 

Author Comment

by:Fveng
ID: 22609129
I created an account with no exchange mailbox called "test user".  I get to step #4 and I'm assuming i need to reconnect this mailbox to the test user account I created in step #1.  When I reconnect I get the attached error.
Do I need to reconnect it to the user account that it belongs too?  If I do it doesn't resolve the user.
error2.JPG
0
 
LVL 11

Expert Comment

by:sandeep_narkhede
ID: 22609323
Yes if you can disconnect the actual user from the mailbox temporirily & connect that user with this mailbox to extract the data that will be great ...

Once that has been done you can reconnect the new mailbox again
0
 

Author Comment

by:Fveng
ID: 22613499
That seemed to work.  What I had to do was delete the mailbox for the user jayo in the first storage group then in the RSG i reconnected it to the jayo account.  The FSG is still displaying the mailbox for jayo with 0kb of data and there is also the jayo account in the RSG.  Do I now need to move this recovered mailbox to the first storage group?
0
 

Author Comment

by:Fveng
ID: 22617494
I ended up using exmerge and imported the .pst back into his account.  Seems like everything is ok...thanks for your help sandeep!
0

Featured Post

Industry Leaders: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

This article will help to fix the below error for MS Exchange server 2010 I. Out Of office not working II. Certificate error "name on the security certificate is invalid or does not match the name of the site" III. Make Internal URLs and External…
This article shows how to use a free utility called 'Parkdale' to easily test the performance and benchmark any Hard Drive(s) installed in your computer. We also look at RAM Disks and their speed comparisons.
This tutorial will show how to configure a single USB drive with a separate folder for each day of the week. This will allow each of the backups to be kept separate preventing the previous day’s backup from being overwritten. The USB drive must be s…
This video shows how to quickly and easily add an email signature for all users on Exchange 2016. The resulting signature is applied on a server level by Exchange Online. The email signature template has been downloaded from: www.mail-signatures…

688 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question