Solved

Wireless and ethernet port 1 working however ports 2,3,4 and not functional or seem to be disabled.

Posted on 2008-10-03
4
425 Views
Last Modified: 2010-04-17
Installed Actiontec MI424WR router to our ISP with Verizon Fios. The wireless and port one of the ethernet are functioning fine. However when I connect anything to ports 2,3, or 4. The router shows no activity lights. And in the router tables I show those ports as on Auto but disconnected. Verizon has sent me two routers and both are acting the same. This looks to be a setting in the router that is not enabled. And there tech support doesn't seem to be able to help. Anything you can do for me would be great thanks.
0
Comment
Question by:woodje
  • 2
  • 2
4 Comments
 
LVL 17

Expert Comment

by:OriNetworks
ID: 22638623
Have you tried connecting the working computer to port 2 instead of port 1 instead of a different device into port 2? This way we know a working device is connected for sure? use the same wire and everything
0
 
LVL 17

Expert Comment

by:OriNetworks
ID: 22638630
Here is the manual, give it a read through and maybe you will notice something that you didnt before
http://www.fiberfaq.com/admin/attachments/actiontec_mi424wr_manual.pdf
0
 

Author Comment

by:woodje
ID: 22638636
Yes when I connect the pc to port 2,3, or 4 it stops working and when I connect the other divice to port 1 it is then recognized.
0
 

Accepted Solution

by:
woodje earned 0 total points
ID: 22653573
The problem ended up being the usb to cat5 converter connected to the tivo's was damaged. Once they were replaced the router picked up all three tivo's.
0

Featured Post

PRTG Network Monitor: Intuitive Network Monitoring

Network Monitoring is essential to ensure that computer systems and network devices are running. Use PRTG to monitor LANs, servers, websites, applications and devices, bandwidth, virtual environments, remote systems, IoT, and many more. PRTG is easy to set up & use.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

I have seen some questions on problems with SSH/telnet access to Cisco routers that may occur despite the fact that from a PC connected to your LAN, Internet connectivity is in place and users can access Internet sites without any issues.  There are…
Problem Description:   Couple of months ago we upgraded the ADSL line at our branch office from Home to Business line. The purpose of transforming the service to have static public IP’s. We were in need for public IP’s to publish our web resour…
After creating this article (http://www.experts-exchange.com/articles/23699/Setup-Mikrotik-routers-with-OSPF.html), I decided to make a video (no audio) to show you how to configure the routers and run some trace routes and pings between the 7 sites…
After creating this article (http://www.experts-exchange.com/articles/23699/Setup-Mikrotik-routers-with-OSPF.html), I decided to make a video (no audio) to show you how to configure the routers and run some trace routes and pings between the 7 sites…

831 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question