Solved

Sage Line 50 - customer data disappeared

Posted on 2008-10-07
4
1,095 Views
Last Modified: 2011-09-20
I have been administering  Sage and Small Business Server for a year now.  This is the first time I have administered Sage.  I recently updated a lot of prices and added some new customer pricelists.  In order to do this I took a backup of the live system and restored it onto a local machine separate from the network to work on independently.

For a week I updated the standalone version and let the live version run on the network for the business to use. Last weekend I restored the standalone version I had updated back onto the network and keyed in the outstanding invoices from the previous week.  

All works well, except we have lost all the memos from the customer records.  Can anyone tell me which Sage system file this information would be in - and could I just add this back in to the system to make the information show up again?
0
Comment
Question by:tom65d
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
  • 2
4 Comments
 
LVL 13

Expert Comment

by:Nick Denny
ID: 22657702
Which version of Sage do you have?
This is a known problem in V11 - it doesnt backup the files for the Memo.

Sages answer is to download the whole install program v11.01  and the v11.01 Service Pack 2 and reinstall/apply updates.

The memo fields are held as *.lm files n the Program Files\Sage\Accounts\MEMO directory.
0
 

Author Comment

by:tom65d
ID: 22657949
Thanks for your comments.  We have v12 - service pack 1, so hopefully my backups should have the memo files still intact somewhere.  I'll have a look and reapply them to the current version.  Thanks for your help.
0
 
LVL 13

Accepted Solution

by:
Nick Denny earned 125 total points
ID: 22658059
Hi
In addition to SP1 you should also have hotfixes 57, 58, 61, 68 & 70.

Also, the error in v11 (which may not apply here of course) was the the MEMO directory was not actually backup up.
0
 

Author Closing Comment

by:tom65d
ID: 31503753
Thanks - managed to reload the MEMO files from a previous Windows backup.  Seems the Sage backups I took didn't include MEMO directory - even using v12.  
0

Featured Post

Independent Software Vendors: We Want Your Opinion

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

Title # Comments Views Activity
SBS 2008 DC DIAG Missing AAAA record at DNS server : 5 69
SBS 2003 RWW Login 3 59
SBS 2011 RAM Upgrade 4 37
Outlook 2016 connecting to SBS 2011 (Exchange 2010) 2 48
Written by Glen Knight (demazter) as part of a series of how-to articles. Introduction One of the biggest consumers of disk space with Small Business Server 2008(SBS) is Windows Server Update Services, more affectionately known as WSUS. For t…
Because virtualization becomes more and more common, and, with Microsoft Hyper-V included in Windows Server at no additional costs, and, most server hardware nowadays is more than capable of running a physical Small Business Server (SBS) 2008 or 201…
A short tutorial showing how to set up an email signature in Outlook on the Web (previously known as OWA). For free email signatures designs, visit https://www.mail-signatures.com/articles/signature-templates/?sts=6651 If you want to manage em…
In an interesting question (https://www.experts-exchange.com/questions/29008360/) here at Experts Exchange, a member asked how to split a single image into multiple images. The primary usage for this is to place many photographs on a flatbed scanner…

752 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question