Solved

Internet Explorer 7 Is Acting Strange

Posted on 2008-10-08
3
165 Views
Last Modified: 2013-12-08
Hi,

I am using IE7 with XP Pro SP3. Recently on a couple of web sites I am getting strange behavior with IE7. On http://yp.yahoo,.com where I normally search for a phone number. When I type something in the search text box the letters do not show up in the text box. It is like both the background and foreground colors are both white. The web page does find what I am typing. For example if I enter "pizza hut" and press return, I get to the correct web page, it just doesn't show up in the text box while I am typing it. If I press the previous button, it is displayed correctly but it isn't displaying when I type over it, backspace, highlight it. It is very strange. It doesn't happen on any other page but this one so far.

Another strange behavior is when I go to http://www.msn.com the page is not displayed correctly. Some of the pictures do not load.

What I did was to delete all the temporary files, browsing history, reset all the settings to the default in the advanced tab, then finally I reinstalled IE7 on the computer (I didn't uninstall the current version though).

I can't think of anything else I can do. When I use Firefox 3 everything works fine. Just not in IE7.

HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Mark

0
Comment
Question by:Mark1110
  • 2
3 Comments
 
LVL 50

Accepted Solution

by:
jcimarron earned 250 total points
ID: 22672926
Mark1110--I understand the typing problem happens only on certain sites, correct?  All the time at those sites?  And it is in a search box at the site.
What happens if you Refresh the page.
Sometimes/somewhere problems are the hardest to fix.
Can you run System Restore to a date before the problems started?
If that does not help, IE Tools|Internet Options|Advanced tab|Reset.
The first procedure for images not loading (which I understand is limited to the one site) would also be a Refresh.  If no help
http://support.microsoft.com/?kbid=283807
0
 

Author Comment

by:Mark1110
ID: 22673024
Hi,

I tried to do a refresh several times without any luck. I also did a reset without any luck either. The only thing I didn't do was to uninstall then reinstall internet explorer because I couldn't figure out how to uninstall the program.

I will try the link you sent me, but if you can think of anything else in the mean time.
0
 
LVL 50

Expert Comment

by:jcimarron
ID: 22673955
Mark1110--If you installed IE7 over IE6 you should be able to uninstall from Control Panel|Add/Remove.  It is under W for Windows Internet Explorer.  You should automatically revert to IE6.
However, if you installed SP3 after installing IE7 you will not see IE7.  You have uninstall SP3 first.
0

Featured Post

Threat Intelligence Starter Resources

Integrating threat intelligence can be challenging, and not all companies are ready. These resources can help you build awareness and prepare for defense.

Join & Write a Comment

Suggested Solutions

I annotated my article on ransomware somewhat extensively, but I keep adding new references and wanted to put a link to the reference library.  Despite all the reference tools I have on hand, it was not easy to find a way to do this easily. I finall…
#Citrix #Internet Explorer #Enterprise Mode #IE 11 #IE 8
Google currently has a new report that is in beta and coming soon to Webmaster Tool accounts. This Micro Tutorial will highlight new features for Google Webmaster Tools.
This Micro Tutorial will demonstrate how to add subdomains to your content reports. This can be very importing in having a site with multiple subdomains.

747 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

14 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now