[2 days left] What’s wrong with your cloud strategy? Learn why multicloud solutions matter with Nimble Storage.Register Now

x
?
Solved

IIS 6.0 will not start getting error messages

Posted on 2008-10-08
7
Medium Priority
?
811 Views
Last Modified: 2012-06-21
I am getting error messages in the event log.

A process serving application pool 'DefaultAppPool' reported a failure. The process id was '1340'.  The data field contains the error number.
 And 2268 event id. Could not load all ISAPI filters for site/service.  Therefore startup aborted.
Not sure what to do.  Tried restarting it. rebooting ,restarted the service.  Not sure what to do.  Please help.
 
0
Comment
Question by:kdschool
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
  • 2
  • 2
  • +1
7 Comments
 
LVL 14

Accepted Solution

by:
dfxdeimos earned 300 total points
ID: 22671756
Are there any other even log entries, more specifically in the security log? When did this start happening? As a test try setting the DefaultAppPool to run under the DOMAIN\Administrator 's account.
0
 
LVL 18

Assisted Solution

by:sk_raja_raja
sk_raja_raja earned 600 total points
ID: 22671976
0
 
LVL 13

Assisted Solution

by:TechTiger007
TechTiger007 earned 600 total points
ID: 22671987
Did you install/uninstall any ISAPI filters? Check your site "site/service" in IIS manager goto ISAPI filters and check if all the dlls are there in the correct location. If there is any issues in the dlls you will get this error
0
Looking for a new Web Host?

Lunarpages' assortment of hosting products and solutions ensure a perfect fit for anyone looking to get their vision or products to market. Our award winning customer support and 30-day money back guarantee show the pride we take in being the industry's premier MSP.

 

Author Comment

by:kdschool
ID: 22672743
The symantec folks were helping me intall back up exec recovery and after the re-boot the web server would not work any longer.  They are trying to figure out if the error messages that were in the log but have not gotten back with me.  Can you tell me where IIS stores the .dll files so I can see what is in that folder?
0
 
LVL 18

Assisted Solution

by:sk_raja_raja
sk_raja_raja earned 600 total points
ID: 22672795
0
 
LVL 13

Assisted Solution

by:TechTiger007
TechTiger007 earned 600 total points
ID: 22678867
Right click on the website in IIS and select properties.
In ISAPI tab under ISAPI filters select each entry and check if any one displays status as "Not Loaded" (mostly this entry will also display a red arrow in status column) Select the unloaded filter and click on edit button, a pop up window will display the name of the filter and location of the dll associated with the filter. Check if the dll is available in the specified path. If the filter is no longer needed you can remove it from the list.
Try restarting the IIS.
0
 

Author Comment

by:kdschool
ID: 22678976
I had a good back up that I created before installing the Symantec Products.  I restored the server from this back up and now the web server is fine.   I installed the back up exec recovery product, then did a reboot and that is when the errors occured.   I really need to identify what happened here so I can prevent it in the future.  Is there any way for me to tell or run some type of product that would help me figure out why this happened.  These two log events started showing up after the reboot the 2268 always first then the 2214 after that.  The 2214 is refering to the oracle web gate that allows me to use ldap for several secured folders.  I had tested that on Monday this week and it was fine with no problems so I am wondering if the symantec install caused all this??? Thank you so much for any help on this issue.  It was really scary when that site went down.

W3SVC-WP Event ID 2268 Could not load all ISAPI filters for site/service.  Therefore startup aborted.
W3SVC-WP Event ID 2214The HTTP Filter DLL C:\Program Files\NetPoint\Webgate\access\oblix\apps\webgate\bin\webgate.dll failed to load.  The data is the error..
0

Featured Post

Independent Software Vendors: We Want Your Opinion

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Introduction This article explores the design of a cache system that can improve the performance of a web site or web application.  The assumption is that the web site has many more “read” operations than “write” operations (this is commonly the ca…
While rebooting windows server 2003 server , it's showing "active directory rebuilding indices please wait" at startup. It took a little while for this process to complete and once we logged on not all the services were started so another reboot is …
This course is ideal for IT System Administrators working with VMware vSphere and its associated products in their company infrastructure. This course teaches you how to install and maintain this virtualization technology to store data, prevent vuln…
We’ve all felt that sense of false security before—locking down external access to a database or component and feeling like we’ve done all we need to do to secure company data. But that feeling is fleeting. Attacks these days can happen in many w…
Suggested Courses

649 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question