Solved

Exch2k7 OWA IIS & RSA Auth Agent Service Unavailable

Posted on 2008-10-10
1
1,197 Views
Last Modified: 2012-05-05
A couple days after installing RSA Auth Agent 5.3 for IIS w/o enabling or configuring it on my Exch2k7 64bit Win2k3 Stnd Server, all IIS sites including OWA and the default site produce 'Service Unavailable' and I received these events below and my IIS is reporting Service Unavailable for OWA and other related IIS virtual directories.

Event ID's:
Event Type:    Error
Event Source:    W3SVC-WP
Event Category:    None
Event ID:    2268
Date:        10/10/2008
Time:        8:16:12 AM
User:        N/A
Computer:    NYC-EXCH1
Description:
Could not load all ISAPI filters for site/service.  Therefore startup aborted.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Data:
0000: 7e 00 00 00               ~...  

-------------------------------------------

Event Type:    Error
Event Source:    W3SVC-WP
Event Category:    None
Event ID:    2214
Date:        10/10/2008
Time:        8:16:12 AM
User:        N/A
Computer:    NYC-EXCH1
Description:
The HTTP Filter DLL C:\Program Files (x86)\RSA Security\RSAWebAgent\WebID\IISWebAgentIF.dll failed to load.  The data is the error.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Data:
0000: 7e 00 00 00               ~...  

I tried installing .NET 3.5 SP1 on my Exch2k7 box and I still receive 'service unavailable'.  Previous step was reinstalling the Exch2k7 Client Access role, which didn't help.

ANY IDEAS?

I tried this potential solution and it didn't resolve my issue:
http://www.experts-exchange.com/Software/Server_Software/Email_Servers/Exchange/Q_23344735.html#discussion

0
Comment
Question by:lseeman
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
1 Comment
 
LVL 1

Accepted Solution

by:
lseeman earned 0 total points
ID: 22692203
I was able to resolve my specific issue by:

1. Right click on IIS Website folder and choose properties | Services | swtich to isolated mode
2. Under same properties | ISAPIFilters | Remove RSA Filter
3. Switch IIS back to non isolated mode/worker process isolation mode by check mark out

NOTE: This likely resulted from a 32bit RSA Auth Agent instead of 64bit version.
0

Featured Post

Office 365 Training for IT Pros

Learn how to provision tenants, synchronize on-premise Active Directory, implement Single Sign-On, customize Office deployment, and protect your organization with eDiscovery and DLP policies.  Only from Platform Scholar.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Lotus Notes – formerly IBM Notes – is an email client application, while IBM Domino (earlier Lotus Domino) is an email server. The client possesses a set of features that are even more advanced as compared to that of Outlook. Likewise, IBM Domino is…
Unified and professional email signatures help maintain a consistent company brand image to the outside world. This article shows how to create an email signature in Exchange Server 2010 using a transport rule and how to overcome native limitations …
To show how to create a transport rule in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Mail Flow >> Rules tab.:  To cr…
In this Micro Video tutorial you will learn the basics about Database Availability Groups and How to configure one using a live Exchange Server Environment. The video tutorial explains the basics of the Exchange server Database Availability grou…

705 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question