Solved

KB946648 Installation fails.

Posted on 2008-10-10
6
1,366 Views
Last Modified: 2011-10-19
Hi, Greetings for the day.
I am trying to install Security update KB946648 on Windows XP SP2 pc but the installation fails with error
"Required installationbranch was not found in INF file" . Attached is the Log of the kb installation log file.
Processor of this system is AMD Athlon xp 2200. and 512 mb of ram.

Pls advise.
Thanks in advance.
KB946648-Inst-Err.log
0
Comment
Question by:zzingalala
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
6 Comments
 
LVL 22

Expert Comment

by:orangutang
ID: 22692974
Can you also send your C:\WINDOWS\windowsupdate.log file?
0
 
LVL 27

Expert Comment

by:Jonvee
ID: 22692978
You could try opening a command window and registering the following DLL's >>

net stop wuauserv (this stops the update service)
regsvr32 wuapi.dll
regsvr32 wuaueng1.dll
regsvr32 wuaueng.dll
regsvr32 wucltui.dll
regsvr32 wups2.dll
regsvr32 wups.dll
regsvr32 wuweb.dll
net start wuauserv (this restarts the update service)

OR simply follow these instructions>
http://support.microsoft.com/kb/943144
0
 
LVL 22

Expert Comment

by:orangutang
ID: 22692980
Also, from doing some research, it seems that the only solution is to uninstall ZoneAlarm.
0
PeopleSoft Has Never Been Easier

PeopleSoft Adoption Made Smooth & Simple!

On-The-Job Training Is made Intuitive & Easy With WalkMe's On-Screen Guidance Tool.  Claim Your Free WalkMe Account Now

 
LVL 22

Expert Comment

by:orangutang
ID: 22692983
0
 
LVL 50

Expert Comment

by:jcimarron
ID: 22694967
zzingalala--Perhaps of help
http://www.driverforum.com/graphics5/13372.html
P.S.  Are you using Windows Messenger and/or Zone Alarm?
0
 
LVL 2

Accepted Solution

by:
zzingalala earned 0 total points
ID: 22696993
Tired after trying all solutions.. There is no zone alarm installed but yes MSN is there. I Finally reinstalled SP2 and then reinstalled the patch. It worked for me. Thanks you all for your time, Efforts and Suggesstions.
God bless u all.
0

Featured Post

PeopleSoft Has Never Been Easier

PeopleSoft Adoption Made Smooth & Simple!

On-The-Job Training Is made Intuitive & Easy With WalkMe's On-Screen Guidance Tool.  Claim Your Free WalkMe Account Now

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Migration of Exchange mailbox can be done with the ExProfre.exe tool. But at times, when the ExProfre.exe tool migrates the Exchange Server user profile, it results in numerous synchronization problems. Synchronization error messages appear in the e…
If you have done a reformat of your hard drive and proceeded to do a successful Windows XP installation, you may notice that a choice between two operating systems when you start up the machine. Here is how to get rid of this: Click Start Clic…
Two types of users will appreciate AOMEI Backupper Pro: 1 - Those with PCIe drives (and haven't found cloning software that works on them). 2 - Those who want a fast clone of their boot drive (no re-boots needed) and it can clone your drive wh…
NetCrunch network monitor is a highly extensive platform for network monitoring and alert generation. In this video you'll see a live demo of NetCrunch with most notable features explained in a walk-through manner. You'll also get to know the philos…

691 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question