Help, with internet mail flow (dosent work)

Hi All,

I have installed a exchange 2007 box that has the mailbox and de hun transport roles, alos I have another exchange 2007 that 2 nics, one to the internet and 1 to the local network, wich has the client access role.

owa works,
local email works ok.

I tired to configure the send connector  and receive connector, and I still cant send receive internet email.

this is a NEW exchange installation, so no upgrades, or other versions, here, our currente emial provider was a pop3  email, I have made sure that the mx records point to the new box (owa & client access)
also Im getting like every hour  this 5015 and 5016 errs


please help!
Microsoft Exchange cannot find a route to the source transport server or home MTA server CN=Microsoft MTA\0ADEL:ae3cb8fe-534c-4971-a66f-cb4c32b8e3c0,CN=Deleted Objects,CN=Configuration,DC=inelectra-na,DC=com for connector CN=Default,CN=Connections,CN=Exchange Routing Group (DWBGZMFD01QNBJR),CN=Routing Groups,CN=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT),CN=Administrative Groups,CN=Inelectra North America,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=inelectra-na,DC=com in routing tables with timestamp 11/10/2008 08:35:53 p.m.. Microsoft Exchange is ignoring the source transport server.
 
 
err 5016
 
The Active Directory topology service could not discover any route to connector CN=Default,CN=Connections,CN=Exchange Routing Group (DWBGZMFD01QNBJR),CN=Routing Groups,CN=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT),CN=Administrative Groups,CN=Inelectra North America,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=inelectra-na,DC=com in the routing tables with the timestamp 11/10/2008 08:35:53 p.m.. This connector will not be used

Open in new window

raultrevinoAsked:
Who is Participating?

Improve company productivity with a Business Account.Sign Up

x
 
raultrevinoConnect With a Mentor Author Commented:
sorry, been there done that,

I trashed the box, and re installed from scratch, i'll test tomorrow

Thnks!
0
 
Mehmet MuhannaSenior System EngineerCommented:
Are you able to telnet an External Email Service on port 25
Make sure that your firewall is not blocking the traffic
 
0
 
raultrevinoAuthor Commented:
from the hub transport  and mailbox box, yes I can

fromte cliente access (owa) box i cannot, i have double checked the firewall and there are no issues there

0
Simplify Active Directory Administration

Administration of Active Directory does not have to be hard.  Too often what should be a simple task is made more difficult than it needs to be.The solution?  Hyena from SystemTools Software.  With ease-of-use as well as powerful importing and bulk updating capabilities.

 
enzogoyCommented:
I would think you miss out something on your send connector.
http://www.petri.co.il/configuring-exchange-2007-send-external-email.htm
 
0
 
enzogoyCommented:
0
 
Exchange_GeekCommented:
"The Active Directory topology service could not discover any route to connector CN=Default,CN=Connections,CN=Exchange Routing Group (DWBGZMFD01QNBJR),CN=Routing Groups,CN=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT),CN=Administrative Groups,CN=Inelectra North America,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=inelectra-na,DC=com in the routing tables with the timestamp 11/10/2008 08:35:53 p.m.. This connector will not be used"

This is your issue - what is this connection "default"

Why didn't you simply delete it and recreate a new connector - it is simple AD Topology service needs to understand what on earth is this connector ?
0
 
Mehmet MuhannaSenior System EngineerCommented:
What about the Error and topology service, I had such an Error and the problem was due an incorrect WINS Config
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.