Solved

Problems starting/accessing IOS images on Dynamips/Dynagen

Posted on 2008-10-13
6
1,288 Views
Last Modified: 2012-05-05
I'm trying to start the "simple2.net" lab on Dynamips/Dynagen but getting the same error on Vista and XP entire code attached below, basically it gets stuck at the last line

C7200 'Leela': starting simulation (CPU0 PC=0xffffffffbfc00000), JIT enabled.

this is the entire output


****************************
Cisco Router Simulation Platform (version 0.2.8-RC2-x86)
Copyright (c) 2005-2007 Christophe Fillot.
Build date: Nov  9 2007 09:54:39

ILT: loaded table "mips64j" from cache.
ILT: loaded table "mips64e" from cache.
ILT: loaded table "ppc32j" from cache.
ILT: loaded table "ppc32e" from cache.
Hypervisor TCP control server started (port 7200).
Shutdown in progress...
Shutdown completed.
CPU0: carved JIT exec zone of 16 Mb into 512 pages of 32 Kb.
NVRAM is empty, setting config register to 0x2142
C7200 instance 'Zapp' (id 0):
  VM Status  : 0
  RAM size   : 64 Mb
  IOMEM size : 0 Mb
  NVRAM size : 128 Kb
  NPE model  : npe-400
  Midplane   : vxr
  IOS image  : \Program Files\Dynamips\images\c7200-jk9s-mz.124-13b.bin

Loading ELF file '\Program Files\Dynamips\images\c7200-jk9s-mz.124-13b.bin'...
ELF entry point: 0x80008000

C7200 'Zapp': starting simulation (CPU0 PC=0xffffffffbfc00000), JIT enabled.
CPU0: carved JIT exec zone of 16 Mb into 512 pages of 32 Kb.
NVRAM is empty, setting config register to 0x2142
C7200 instance 'Kif' (id 2):
  VM Status  : 0
  RAM size   : 64 Mb
  IOMEM size : 0 Mb
  NVRAM size : 128 Kb
  NPE model  : npe-400
  Midplane   : vxr
  IOS image  : \Program Files\Dynamips\images\c7200-jk9s-mz.124-13b.bin

Loading ELF file '\Program Files\Dynamips\images\c7200-jk9s-mz.124-13b.bin'...
ELF entry point: 0x80008000

C7200 'Kif': starting simulation (CPU0 PC=0xffffffffbfc00000), JIT enabled.
vtty_tcp_waitcon: bind: Operation not permitted
CPU0: carved JIT exec zone of 16 Mb into 512 pages of 32 Kb.
NVRAM is empty, setting config register to 0x2142
C7200 instance 'Leela' (id 1):
  VM Status  : 0
  RAM size   : 64 Mb
  IOMEM size : 0 Mb
  NVRAM size : 128 Kb
  NPE model  : npe-400
  Midplane   : vxr
  IOS image  : \Program Files\Dynamips\images\c7200-jk9s-mz.124-13b.bin

Loading ELF file '\Program Files\Dynamips\images\c7200-jk9s-mz.124-13b.bin'...
ELF entry point: 0x80008000

C7200 'Leela': starting simulation (CPU0 PC=0xffffffffbfc00000), JIT enabled.



********************************


Her's the out put from Dynagen


*************************************************************
Reading configuration file...

*** Warning:  Starting Zapp with no idle-pc value
*** Warning:  Starting Kif with no idle-pc value
*** Warning:  Starting Leela with no idle-pc value
Network successfully loaded

Dynagen management console for Dynamips and Pemuwrapper 0.11.0
Copyright (c) 2005-2007 Greg Anuzelli, contributions Pavel Skovajsa

=> list
Name       Type       State      Server          Console
Zapp       7200       running    localhost:7200  2001
Leela      7200       running    localhost:7200  2002
Kif        7200       running    localhost:7200  2003
=>

**************************************************

so it looks like it's running, but it's not working

and here's the .net file config


***********************************************************
# Another simple dynagen configuration file
#
# All the f0/0 interfaces are on VLAN 1 and the F1/0 interfaces are on VLAN 2

[localhost]

    [[7200]]
    image = \Program Files\Dynamips\images\c7200-jk9s-mz.124-13b.bin
    # On Linux / Unix use forward slashes:
    # image = /opt/7200-images/c7200-jk9o3s-mz.124-7a.image
    npe = npe-400
    ram = 64
   
    [[ROUTER Zapp]]
    console = 2001
    f0/0 = LAN 1
    f1/0 = LAN 2

    [[ROUTER Leela]]
    console = 2002
    f0/0 = LAN 1
    f1/0 = LAN 2
   
    [[ROUTER Kif]]
    console = 2003
    f0/0 = LAN 1
    f1/0 = LAN 2

****************************************************

When trying to telnet on with Putty to port 2001, 2002 or 2003 I get only this far

*************************
Connected to Dynamips VM "Zapp" (ID 0, type c7200) - Console port
*************************

What can be wrong?

Bad IOS image? Memory allocation?

Please advise

Thank you

0
Comment
Question by:piotrmikula108
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 3
  • 2
6 Comments
 
LVL 23

Accepted Solution

by:
that1guy15 earned 500 total points
ID: 22706875
Have you looked into GNS3 yet. Simplifies the set up alot. Very great product. Plus it also supports PIX/ASA.

check it out
www.gns3.net
0
 
LVL 1

Author Comment

by:piotrmikula108
ID: 22707347
yea, I have, it was not working in the beggining but now it started working..very strange..I think it didn't like some of the IOS images I had use before. Now it crashes when I try to open the sample labs, but works when I create my own topology
0
 
LVL 23

Expert Comment

by:that1guy15
ID: 22707381
Strange. I have noticed i have several images that it dosent like but i dont know if that is GNS3 or the image.

Are you running the latest version of GNS3?
0
Free learning courses: Active Directory Deep Dive

Get a firm grasp on your IT environment when you learn Active Directory best practices with Veeam! Watch all, or choose any amount, of this three-part webinar series to improve your skills. From the basics to virtualization and backup, we got you covered.

 
LVL 1

Author Comment

by:piotrmikula108
ID: 22707442
yes, the 0.5 BETA, just checked the web site and it looks that is still the latest version
0
 
LVL 23

Expert Comment

by:that1guy15
ID: 22711431
The only other times i have noticed issues with GNS3 is when im running it on vista. Make sure you are running it as administrator and try disabling UAC and windows firewall.
0
 

Expert Comment

by:Wish2Bccie
ID: 24801194
Hello!

Can you please send me the Instruction how does GNS3 three works with Dynagen also need complete instruction how to build CCIE R&S lab through Dynamips and GNS3



Thanks
0

Featured Post

Technology Partners: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Concerto Cloud Services, a provider of fully managed private, public and hybrid cloud solutions, announced today it was named to the 20 Coolest Cloud Infrastructure Vendors Of The 2017 Cloud  (http://www.concertocloud.com/about/in-the-news/2017/02/0…
When speed and performance are vital to revenue, companies must have complete confidence in their cloud environment.
After creating this article (http://www.experts-exchange.com/articles/23699/Setup-Mikrotik-routers-with-OSPF.html), I decided to make a video (no audio) to show you how to configure the routers and run some trace routes and pings between the 7 sites…
Both in life and business – not all partnerships are created equal. Spend 30 short minutes with us to learn:   • Key questions to ask when considering a partnership to accelerate your business into the cloud • Pitfalls and mistakes other partners…
Suggested Courses

696 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question