?
Solved

Driver not loading through device manager SBS 2003

Posted on 2008-10-14
6
Medium Priority
?
944 Views
Last Modified: 2013-12-01
Hey Experts!!

I have an HP Proliant ML350 Server with a Quantum DLT-V4 Tape drive running off of a SATA port on the mobo.  About 2 weeks ago, I started getting errors that my jobs were failing due to

Final error: 0xe0008115 - Physical Volume Library Drive or Robot paused, offline, or disabled.
Final error category: Backup Device ErrorsCompleted status: Failed through Backup Exec.  

The problem is now that the tape drive is not even listed in the device manager.  When I reinstall it, SBS is tellin me that the the drivers wont' work.  I got them straight from Quantum.  I checked all the Symantec technotes and tried X-Talk(keeps freezing), but still no avail.  

Please help!!
0
Comment
Question by:LZ1
  • 3
  • 2
6 Comments
 
LVL 63

Expert Comment

by:SysExpert
ID: 22721983
It could be the Tape drive.

test it on different hardware to see if the drive is bad, or it is driver related.

uninstall and reinstall the latest drivers may also help.


I hope this helps !
0
 
LVL 30

Author Comment

by:LZ1
ID: 22722052
After searching through the error logs, I found nothing that would be associated with the tape drive.  Did the driver thing, but SBS is saying that the drivers aren't correct, even after downloading a fresh copy from the Quantum web site.   Unfortunately I don't have another server here to see if it is the hardware.  
I may end up calling Quantum for this one, unless someone knows something else that I'm missing.
0
 
LVL 63

Accepted Solution

by:
SysExpert earned 2000 total points
ID: 22722700
What program is being used for the backup ?

Can you test the drive on an XP Pro machine with SATA ?


I hope this helps !
0
The new generation of project management tools

With monday.com’s project management tool, you can see what everyone on your team is working in a single glance. Its intuitive dashboards are customizable, so you can create systems that work for you.

 
LVL 30

Author Comment

by:LZ1
ID: 22723187
BackupExec 11D is used for backup.  I guess I can take someone's machine (probably mine) and test it that way.   I'll have to get back with you guys on that though. :)
0
 
LVL 30

Author Comment

by:LZ1
ID: 22725176
Got it.  It was a bad SATA cable.  
0
 
LVL 1

Expert Comment

by:jjoz
ID: 25057868
I also facing the same problem now with my SCSI LTO-3 singleexternal tape drive under BE 12.5, i tried to insert the new tape but icouldn't format it or inventory it ?
any idea please ?


0

Featured Post

Get your problem seen by more experts

Be seen. Boost your question’s priority for more expert views and faster solutions

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

A clone is a duplicate copy. Sheep have been cloned and maybe someday even people will be cloned, but disk cloning (performed by the hard drive cloning software) is a vital tool used to manage and protect data. Let’s look at what hard drive cloning …
For years I have put up with a wireless mouse that consistently disappears or is non-responsive.  This is the story of how I discovered it wasn't really the mouse!
This tutorial will walk an individual through the process of installing the necessary services and then configuring a Windows Server 2012 system as an iSCSI target. To install the necessary roles, go to Server Manager, and select Add Roles and Featu…
This tutorial will walk an individual through the process of installing of Data Protection Manager on a server running Windows Server 2012 R2, including the prerequisites. Microsoft .Net 3.5 is required. To install this feature, go to Server Manager…

589 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question