Solved

Only 1 of the user's in a distribution group is receiving the emails

Posted on 2008-10-14
9
224 Views
Last Modified: 2012-05-05
Hi All,

Recently on our exch 2003 server we had a sales distribution group setup that stopped working. After looking into it I determined that it was only sending to 1 of the 5 people in the list.

I have now just setup another distribution group which uses the same 5 people and again the same person is the only one that receives it.

When looking in mail tracking obviously the user that receives it shows. However there is no record in the mail tracking for the other 4 users.

I have updated the recipient service as suggested in another question here.
I have tried a server restart.
I have checked spam filters and rules on the clients side.
This problem happens with both internal and external mail.

Cheers,
0
Comment
Question by:justin_smith
  • 5
  • 2
  • 2
9 Comments
 

Expert Comment

by:davidlanethe2nd
ID: 22719272
ok well this might just need a sanity coffee break ;)

1) Check event logs
2) restart exchange services
3) on your test dist.group delete the person thats getting the message and send a test message
4) add yourself to the test dist group send a message....

its got to be either exchange messing up or more likely some server or client side rule causing problems
0
 

Expert Comment

by:davidlanethe2nd
ID: 22719275
im not quite sure why it tagged coffee break - maybe its trying to tell us something?
0
 
LVL 14

Expert Comment

by:Hedley Phillips
ID: 22719552
Hi, sounds puzzling...

Is this the only distro group you have or are there others that work fine? Is this same user in any others?

What is the scope of the group, domain local, global or universal?

What do the Exchange logs show when you send a test? It should give you a response code for each recipient. Can you post the relevant section of the log here please.
0
Netscaler Common Configuration How To guides

If you use NetScaler you will want to see these guides. The NetScaler How To Guides show administrators how to get NetScaler up and configured by providing instructions for common scenarios and some not so common ones.

 

Author Comment

by:justin_smith
ID: 22726870
 
If I add myself or anyone else to the distribution group they will not receive the email either.  
   
When I remove this user and send an email nobody in the group will get it. If I add him back to the group then he is the only user once again that receives email.  
   
Services have been restarted numerous times .  
   
We have many distribution groups (15+) that work fine. I myself am a member of roughly 10 of these groups and I will receive all emails fine but when I add myself to this sales one I receive nothing.  
   
The group in question is Global.  
   
Now for the logs:  
You can see that pumpsales is the group email.  
And I have been testing with an external email account.  
However I get the same issues with internal emails as well  
   
The following is when a test email was sent. Scott is the user who does receive the emails.  
   
2008-10-15          0:0:6 GMT           209.85.134.188  mu-out-0910.google.com             -              LONDON              192.168.5.5                pumpsales@domain      1019       6d02185f0810141659v6383c46ag4297eef2eafceeb4@mail.gmail.com       0              0                1851       1              2008-10-15 0:0:3 GMT    0              Version: 6.0.3790.3959   -               testing again     bregsta@gmail.com                -  
   
2008-10-15          0:0:6 GMT           209.85.134.188  mu-out-0910.google.com             -              LONDON              192.168.5.5                pumpsales@domain      1025       6d02185f0810141659v6383c46ag4297eef2eafceeb4@mail.gmail.com       0              0                1851       1              2008-10-15 0:0:3 GMT    0              Version: 6.0.3790.3959   -               testing again     bregsta@gmail.com                -  
   
2008-10-15          0:0:6 GMT           209.85.134.188  mu-out-0910.google.com             -              LONDON              192.168.5.5                pumpsales@domain      1024       6d02185f0810141659v6383c46ag4297eef2eafceeb4@mail.gmail.com       0              0                1851       1              2008-10-15 0:0:3 GMT    0              Version: 6.0.3790.3959   -               testing again     bregsta@gmail.com                -  
   
2008-10-15          0:0:7 GMT           209.85.134.188  mu-out-0910.google.com             -              LONDON              192.168.5.5                Scott.OBrien@domain   1033       6d02185f0810141659v6383c46ag4297eef2eafceeb4@mail.gmail.com       0              0                1851       1              2008-10-15 0:0:3 GMT    0              Version: 6.0.3790.3959   -               testing again     bregsta@gmail.com                -  
   
2008-10-15          0:0:7 GMT           209.85.134.188  mu-out-0910.google.com             -              LONDON              192.168.5.5                Scott.OBrien@domain   1036       6d02185f0810141659v6383c46ag4297eef2eafceeb4@mail.gmail.com       0              0                1851       1              2008-10-15 0:0:3 GMT    0              Version: 6.0.3790.3959   -               testing again     bregsta@gmail.com                -  
   
2008-10-15          0:0:7 GMT           209.85.134.188  mu-out-0910.google.com             -              LONDON              192.168.5.5                Scott.OBrien@domain   1023       6d02185f0810141659v6383c46ag4297eef2eafceeb4@mail.gmail.com       0              0                1851       1              2008-10-15 0:0:3 GMT    0              Version: 6.0.3790.3959   -               testing again     bregsta@gmail.com                -  
2008-10-15          0:0:7 GMT           -              -              -              LONDON              -              bregsta@gmail.com        1027                D82EE5EAC5009945A40D5A2E1BA4A2660449B1D7@domain         0              0              394         1              2008-10-15 0:0:7 GMT      0              -              c=AU;a= ;p=Domain Group;l=LONDON-081015000007Z-3513       Out of Office AutoReply: testing again     EX:/O=Domain GROUP/OU=FIRST ADMINISTRATIVE GROUP/CN=RECIPIENTS/CN=SCOTT.O'BRIEN           -  
   
2008-10-15          0:0:7 GMT           -              -              -              LONDON              -              bregsta@gmail.com        1019                D82EE5EAC5009945A40D5A2E1BA4A2660449B1D7@domain         0              0              394         1              2008-10-15 0:0:7 GMT      0              -              -              Out of Office AutoReply: testing again   -              -  
   
2008-10-15          0:0:7 GMT           -              -              -              LONDON              -              bregsta@gmail.com        1025                D82EE5EAC5009945A40D5A2E1BA4A2660449B1D7@domain         0              0              394         1              2008-10-15 0:0:7 GMT      0              -              -              Out of Office AutoReply: testing again   -              -  
   
2008-10-15          0:0:7 GMT           -              -              -              LONDON              -              bregsta@gmail.com        1024                D82EE5EAC5009945A40D5A2E1BA4A2660449B1D7@domain         0              0              394         1              2008-10-15 0:0:7 GMT      0              -              -              Out of Office AutoReply: testing again   -              -  
   
2008-10-15          0:0:7 GMT           -              -              -              LONDON              -              Scott.OBrien@domain   1028                6d02185f0810141659v6383c46ag4297eef2eafceeb4@mail.gmail.com       0              0              1851       1              2008-10-15 0:0:3 GMT           0              -              -               testing again     bregsta@gmail.com        -  
   
2008-10-15          0:0:7 GMT           -              -              -              LONDON              -              bregsta@gmail.com        1033                D82EE5EAC5009945A40D5A2E1BA4A2660449B1D7@domain         0              0              394         1              2008-10-15 0:0:7 GMT      0              -              -              Out of Office AutoReply: testing again   Scott.OBrien@domain   -  
   
2008-10-15          0:0:7 GMT           -              -              -              LONDON              -              bregsta@gmail.com        1034                D82EE5EAC5009945A40D5A2E1BA4A2660449B1D7@domain         0              0              394         1              2008-10-15 0:0:7 GMT      0              -              -              Out of Office AutoReply: testing again   Scott.OBrien@domain-  
   
2008-10-15          0:0:7 GMT           -              -              -              LONDON              -              bregsta@gmail.com        1020                D82EE5EAC5009945A40D5A2E1BA4A2660449B1D7@domain         0              0              394         1              2008-10-15 0:0:7 GMT      0              -              -              Out of Office AutoReply: testing again   Scott.OBrien@domain   -  
   
2008-10-15          0:0:10 GMT         -              -              mx.google.com LONDON              -              bregsta@gmail.com        1031                D82EE5EAC5009945A40D5A2E1BA4A2660449B1D7@domain         0              0              394         1              2008-10-15 0:0:7 GMT      0              -              -              Out of Office AutoReply: testing again   Scott.OBrien@domain   -  

Something I have just noticed:

  Under Application Event Log we have had hundreds of the following error beginning yesterday afternoon. Which is well after the initial problem.  
Event Type:        Error  
Event Source:    MSExchangeTransport  
Event Category:                SMTP Protocol  
Event ID:              7004  
Date:                     16/10/2008  
Time:                     9:14:44 AM  
User:                     N/A  
Computer:          LONDON  
Description:  
This is an SMTP protocol error log for virtual server ID 1, connection #209. The remote host "125.7.34.195", responded to the SMTP command "xexch50" with "504 Need to authenticate first  ". The full command sent was "XEXCH50 1028 2  ".  This will probably cause the connection to fail.  
   
  <!--[if gte mso 9]>   Normal  0          false  false  false    EN-AU  X-NONE  X-NONE                                       MicrosoftInternetExplorer4                                     <![endif]--><!--[if gte mso 9]>                                                                                                                                                                                                                                                                                    <![endif]--><!--[if gte mso 10]><![endif]-->
0
 
LVL 14

Expert Comment

by:Hedley Phillips
ID: 22728967
Ok,

The codes are all correct in the log for that one user. It just doesn't seem to see the others. (scratches head).

A few questions:

Are all the members of the distro group local domain addresses or are there external recipients in there? Just wondering if there is any difference between the recipients.

Under the properties of the group, under the exchange general tab - allow send to, is everyone checked?

Re the  7004  error, that sounds like a different problem esp if you can replicate this distro group error with an email sent internally.

Have a read through this:

http://www.eventid.net/display.asp?eventid=7004&eventno=3510&source=MSExchangeTransport&phase=1

and this

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;843106

and I will have another think.

0
 
LVL 14

Expert Comment

by:Hedley Phillips
ID: 22729124
Just had another thought.

What happens when you create a new distro group with a completely different name and include those same members?

What happens when you create a new distro group with a completely different name and include different members?

Also, have you set the diag logging to max:

   2. * Drill Down To Administrative Groups
   3. * First Administrative Group
   4. Servers
   5. Find your Server e.g. Paris
   6. Properties, Diagnostic Logging Tab
   7. (None), Minimum, Medium, Maximum

and set SMTP, Transport, Routing and the Categorizer to maximum.

Wondering if it is also worth checking the health of the db by running SINTEG and ESEUTIL.

See: http://www.msexchange.org/tutorials/Exchange-ISINTEG-ESEUTIL.html
0
 
LVL 14

Accepted Solution

by:
Hedley Phillips earned 500 total points
ID: 22729648
And another thought....

Firstly, open up the user who does receive emails and check what groups they are a member of.

Then, if you switch Active Directory Users and computers to Advanced mode (right hand click on users and view - Advanced details) and then open up the distro group and go through all the settings there to see if that one group has different settings from the other distro groups, esp the "Send to" option.

0
 

Author Comment

by:justin_smith
ID: 22737215
Thankyou Mr-Madcowz.

There was 2 "Send To" options missing which i find quite strange as it was working at one point in time and i doubt they would have been changed by anyone.

Anyway problem solved all users now receive the mail thanks again.

0
 
LVL 14

Expert Comment

by:Hedley Phillips
ID: 22738607
Hey good news. Glad we got it worked out.

You can now get on with the other million and one urgent jobs you have.

Thanks for the points.
0

Featured Post

Netscaler Common Configuration How To guides

If you use NetScaler you will want to see these guides. The NetScaler How To Guides show administrators how to get NetScaler up and configured by providing instructions for common scenarios and some not so common ones.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

Introduction You may have a need to setup a group of users to allow local administrative access on workstations.  In a domain environment this can easily be achieved with Restricted Groups and Group Policies. This article will demonstrate how to…
Last week, our Skyport webinar on “How to secure your Active Directory” (https://www.experts-exchange.com/videos/5810/Webinar-Is-Your-Active-Directory-as-Secure-as-You-Think.html?cid=Gene_Skyport) provided 218 attendees with a step-by-step guide for…
This tutorial will walk an individual through the steps necessary to join and promote the first Windows Server 2012 domain controller into an Active Directory environment running on Windows Server 2008. Determine the location of the FSMO roles by lo…
Microsoft Active Directory, the widely used IT infrastructure, is known for its high risk of credential theft. The best way to test your Active Directory’s vulnerabilities to pass-the-ticket, pass-the-hash, privilege escalation, and malware attacks …

772 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question