Solved

cannot access citrix web server using ssl after upgrading to xenapp client

Posted on 2008-10-16
3
1,076 Views
Last Modified: 2008-12-11
After upgrading my 10.2 Citrix Presentation client to the XenApp plug-in,
(version 11) I can no longer access my 4.0 Presentation Server via a browser using HTTPS.
The login page loads, but when the desktop starts to load I get the error
"Error 1078: Your Citrix MetaFrame server does not support the encryption you required


I did try the fix suggested at http://support.citrix.com/article/CTX108400 for a 64-bit Citrix
4.5 Server, but no change.  The 4.0 Presentation Server is 32-bit, 2K3 Enterprise Server.

Any suggestions?
0
Comment
Question by:calljdub
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
3 Comments
 
LVL 5

Expert Comment

by:EFHC
ID: 22744124
Just to clarify you are able to connect to the web interface page, log in, see your apps, the problem is when you click on your app\desktop and it tries to load you get this error?

It seems like your client is trying to force your metaframe server to use a specific encryption, let me look around and see where that is set on the client. Also are you using the Program Neighborhood client, or the Web Client?
0
 

Author Comment

by:calljdub
ID: 22757633
>Just to clarify you are able to connect to the web interface page, log in, see your apps, the problem is >when you click on your app\desktop and it tries to load you get this error?

correct

>It seems like your client is trying to force your metaframe server to use a specific encryption, let me >look around and see where that is set on the client. Also are you using the Program Neighborhood >client, or the Web Client?

With client 10.2 client I could use either.  After upgrading to the XenApp client only the client works.  The browser login fails.  Users who have not upgraded to the Xenapp client can still connect using Internet Explorer 7.
0
 
LVL 37

Accepted Solution

by:
Carl Webster earned 500 total points
ID: 22797976
Have a friend who had the same issue at a customer site.  They contacted Citrix Support and were told not to use the V11 clients in this situation.  Also, the V11 clients are unable to contact a PNAgent site btw.
0

Featured Post

Has Powershell sent you back into the Stone Age?

If managing Active Directory using Windows Powershell® is making you feel like you stepped back in time, you are not alone.  For nearly 20 years, AD admins around the world have used one tool for day-to-day AD management: Hyena. Discover why.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

This article lists the top 5 free OST to PST Converter Tools. These tools save a lot of time for users when they want to convert OST to PST after their exchange server is no longer available or some other critical issue with exchange server or impor…
This article aims to explain the working of CircularLogArchiver. This tool was designed to solve the buildup of log file in cases where systems do not support circular logging or where circular logging is not enabled
To add imagery to an HTML email signature, you have two options available to you. You can either add a logo/image by embedding it directly into the signature or hosting it externally and linking to it. The vast majority of email clients display l…
There are cases when e.g. an IT administrator wants to have full access and view into selected mailboxes on Exchange server, directly from his own email account in Outlook or Outlook Web Access. This proves useful when for example administrator want…

705 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question