Unable to connect more than 2 Pc's thru the Firebox x55e

Hello Experts!

In order to protect our network a friend of mine recommended me to buy a firewall (we have our network with a Linksys router)... so we decided to buy the Watchguard x55e...

 Anyway right now I dediced to install it in our small network ...and here it is when my issue starts... for some reason only 1 PC is able to connect to internet...but not the rest (including servers and rest of PCs). I have the 24 port switch wich the Computer A is connected and the B computer and Servers... but computer B, C and servers doesn't have internet access...
I connected the cables: DSL to WAN1, LAN0 to switch port.
Our  Internet we are using the PPPoE.. which I setup that in the firewall and looks that setup is OK because I have internet access in just the Computer A...

On the Firewall looks I did setup everything ok (I beleive), i try setup DHCP and static IP but nothing seems to work...

Any idea what I'm missing?
ranyaid11Asked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

dpk_walCommented:
What is the default gateway on the machines; please make sure it is the internal or trust IP of X55; also can you check the total number of users and the total number of user licenes you have [would be visible from the first page you login]

Please update.

Thank you.
0
cv790529Commented:
It sounds like you didn't put in the live security key.  This needs to be added in order to get full functionality out of your firewall.
0
ranyaid11Author Commented:
dpk_wal:
the dafault gateway is the x55 address... the total number of licences...says 1.
 
 cv790529:
I've been trying to update that on the configuration page but it doesn't allow me...it says already  added...
0
dpk_walCommented:
Have you registered the unit on WG website; if yes, then as cv790529 said, you need to add the license; the reason you are not able to get more than one machine online is the number of license is 1.

Please call watchguard support if you are having problem with adding license/registering the unit as they only can help in this regard.

Thank you.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
ranyaid11Author Commented:
Thank you experts!!
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Software Firewalls

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.