SIP ACCOUNT CODE not included in CDR when SIP Status is "Unknown"

Please help with this strange issue.
When "sip show peers" returns status "Unknown" the CDR does not include the accountcode even though the call is correctly processed.
I'm using A2 Billing and it uses the accountcode to determine the authentication.
Asterisk version 1.4.21.2
I'm calling from a Quintum device.

I'm very puzzeled.


Name/username              Host            Dyn Nat ACL Port     Status
1532497439/1532497439      (Unspecified)    D          0        UNKNOWN


The SIP settings are:

[1532497439]
type=friend
host=dynamic
username=1532497439
secret=wspiov8729
accountcode=1532497439
callerid=90002
regexten=90002
amaflags=billing
context=OutboundWS
disallow=all
allow=g729
trunk=yes
qualify=6000
qualifysmoothing=yes
nat=no
canreinvite=yes
dtmfmode=rfc2833
directrtpsetup=no


Thanks Shaun
shaunwinginAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

michofreihaCommented:
Kindly note that "sip show peers" will show only the peers created under sip.conf and have type=peer. Here your are saying that you need to see all SIP friends accounts created under a2billing and this is impossible with this command...

Reading the result of "sip show peer", I'm sure that you don't have any peer created under sip.conf and all calls are coming from the SIP friend users registered on the asterisk server

Regards
0
shaunwinginAuthor Commented:
Changing "type=peer" has the same result.
If I reboot the Quintum then I get

[Oct 29 21:27:36] NOTICE[4106]: chan_sip.c:12669 handle_response_peerpoke: Peer '1532497439' is now Reachable. (54ms / 6000ms)
[Oct 29 21:30:07] WARNING[4106]: chan_sip.c:12565 handle_response_register: Got 200 OK on REGISTER that isn't a register


So its not a config issue. Its got nothing to do with A2 Billing I agree.
0
michofreihaCommented:
this is normal..."sip show peer" will only show you the peers created under sip.conf...To see the extensions registered on your server please use sip show registry..try  it and let me know
0
shaunwinginAuthor Commented:
I only use SIP Peers to send my traffic to. so it doesn't show it. The issue I'm having is one of qualify=yes that is so to spek not working even though there is internet connectivity between Quintum and Asterisk.
0
shaunwinginAuthor Commented:
I solved the problem by not using the account code but rather the CLI
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
IP Telephony

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.