Solved

XP Home - Black screen / white mouse pointer

Posted on 2008-11-03
6
999 Views
Last Modified: 2012-05-05
We have a PC running XP Home (this is at a users home not at the office).

On start-up the machine displays the XP logo and then all we see is a black screen with a white mouse pointer. I have seen this issue on a number of posts but I did not see a working solution.

I am bit confused as to the users story of how this came about, but I believe he may have turned the power off before the machine had shut itself down.

Ive done an XP repair install but it made no difference. I tried using the recovery console and running SFC.EXE but this file doesnt seem to exist on the XP home CD.

Does anyone know if this fixable?
0
Comment
Question by:actionco
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 3
  • 2
6 Comments
 
LVL 6

Expert Comment

by:andeporter
ID: 22866542
Have you tried booting in safe mode to determine if the issue is corrupt video drivers?
0
 

Author Comment

by:actionco
ID: 22866560
Yes should have added that actually. I have booted into all the Safe Mode options and it is just the same.
0
 
LVL 6

Expert Comment

by:andeporter
ID: 22866599
Although it seems trivial...I would check the pins on the video cable on both ends.
Let us know.
0
Instantly Create Instructional Tutorials

Contextual Guidance at the moment of need helps your employees adopt to new software or processes instantly. Boost knowledge retention and employee engagement step-by-step with one easy solution.

 
LVL 30

Expert Comment

by:flubbster
ID: 22867593
Using a video card or on-board video? If a card, connect monitor to onboard video and try booting normal and safe mode.
0
 

Author Comment

by:actionco
ID: 22870953
ok, have switched monitors, it made no difference. All the pins on the cable are ok. This system only has a graphics card, it does not have on-board graphics. During the boot up process I can see the BIOS screen ok, in fact everything including the Window logo display, after that nothing but the white mouse pointer.
0
 

Accepted Solution

by:
actionco earned 0 total points
ID: 22983963
Nothing seemed to work so I re-installed XP.
0

Featured Post

Get 15 Days FREE Full-Featured Trial

Benefit from a mission critical IT monitoring with Monitis Premium or get it FREE for your entry level monitoring needs.
-Over 200,000 users
-More than 300,000 websites monitored
-Used in 197 countries
-Recommended by 98% of users

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

If your system is showing symptoms of browser hijacks or 'google search redirects' check out my other article (http://rdsrc.us/u3GP7A) first and run the tool TDSSKiller (http://rdsrc.us/GDBBs4) to get rid of the infection. Once done, and if the …
cPanel is a Unix based web hosting control panel that provides a graphical interface and automation tools designed to simplify the process of hosting a web site. cPanel utilizes a 3 tier structure that provides functionality for administrators, rese…
Two types of users will appreciate AOMEI Backupper Pro: 1 - Those with PCIe drives (and haven't found cloning software that works on them). 2 - Those who want a fast clone of their boot drive (no re-boots needed) and it can clone your drive wh…
In this brief tutorial Pawel from AdRem Software explains how you can quickly find out which services are running on your network, or what are the IP addresses of servers responsible for each service. Software used is freeware NetCrunch Tools (https…

690 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question