BES Server New Install

I have a new BES installed on a VM  (win2003 R2) and Exchange 2007 set up.  I have followed all documentation in giving the BESAdmin rites to the users mailboxes, imported users into the BES and have sent activation emails.  Here is where I am stuck as the email is delivered to the Blackberry device but will not connect to the BES / Exchange 07 and synchronization does not occur.  I have attempted with one Blackberry to sync via the usb cable and can get it to sync in this manner.  In the BB manager I show wireless reconcilliation as disabled for each user.  Any help is greatly appreciated.  As we all know crackberry's can't be done without these days!!
LVL 1
scottolesonAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

mmcodefiveCommented:
Two things, First verify that with your wireless plan you are on a Blackberry Enterprise plan and not an Internet plan. Once they move you over to the enterprise plan. Delete your service books and then have your provider resend you the new service books. At that point it is best to delete the users and reactivate them with the BES. Wireless reconcilliation should se set on.
0
anupnellipCommented:
you said you send activation e-mail , but did you activate the device .
please check here may be it will help
http://na.blackberry.com/eng/support/enterpriseactivation/#tab_tab_overview

does the status of all users show ?
0
scottolesonAuthor Commented:
I forgot to say these phones were connected to another BES and one company has split, thus the new server.  So the phones were sorking on the old BES.  Status for the users shows initializing.  I do not get the pin for the phone to come through.  Yes I have followed the steps for enterprise activation.
0
mmcodefiveCommented:
Reset the phone completely. Go into Options - Security options - General Settings - Hit the application button (the one with the seven dots) then hit wipe handheld. Have your provider send service books to you. Delete users on your BES then reactivate.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
scottolesonAuthor Commented:
I actually ran into this solution on another site just prior to getting your response.  Thanks!!
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
BlackBerry

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.