Cannot connect with vpn client

Hi Guys,
I am trying to create a vpn connection to my watchguard X20.
I have created a user. And it's settings are good.
When I try to connect here is the error message :
IKE Phase 1 error

The  wathguard is connected to a router 192.168.1.1.

Here is my X20 config :

Trusted Network
IP Address  100.100.100.100
Subnet Mask  255.0.0.0
DHCP Server  Disabled
First IP  100.0.0.1
MAC  00:90:7F:1F:1F:8C
 
External Network
 
Mode  Manual  
IP Address  192.168.1.254
Subnet Mask  255.255.255.0
Gateway  192.168.1.1
MAC  00:90:7F:1F:1F:8B
Thanks,

Amin
zdingelitAsked:
Who is Participating?

[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

cv790529Commented:
The biggest issue you have with this is that you do not have a public IP address on the external of your Watchguard.  You need to have a public IP address on the external of your firewall in order for this to work properly and without headaches.  
You probably have a DSL router or something in front of the firewall that is holding the Public IP address and the DSL Router is set for DHCP mode which is where you are getting your Private IP address for the external of the firewall.  A lot of times ISP's will allow you to pass this through to your firewall, either in bridge mode or some other form (ISP's vary this throughout the globe).

If you get this part straightened out you will find the VPN a lot more useful.

CV
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
zdingelitAuthor Commented:
Thanks for your Answer.
Finally, I have found that the router is making NAT also. on the router there is 2 wan
I am going to remove the router and upgrade the wathcguard to support 2 wan.

Amin
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Software Firewalls

From novice to tech pro — start learning today.