WDC WD800JB-00CRA1 80Gb HDD can't be accessed.

WDC WD800JB-00CRA1 80Gb HDD is recognised by bios and device manager says it is working fine,but Administrative tools can't identify it to reformat  or re initialise. How can I access it? Have used trouble shooter only to go round in circles.
When I added it to my present desktop computer XP Pro informed me that the WDC WD800JB-00CRA1 Disk drive had been found. So I checked into admin tools - disk management on this computer and again other drives are shown but not this one.  How can Device manager recognise it as working properly yet I can't access it?
kinerangAsked:
Who is Participating?

[Product update] Infrastructure Analysis Tool is now available with Business Accounts.Learn More

x
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Alan HendersonRetired marine engineerCommented:
Sometimes refreshing Disk Management does the trick.

Disk Management Menu bar > Action > Refresh.
0
nobusCommented:
test it first, to know it's status :http://support.wdc.com/download/#diagutils      
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
SysExpertCommented:
I think that it  is probably working just enough to pass the ID tests but nothing more.

as mentioned, test it via the Vendor diagnostics.

All of them can be found on one free CD at


UBCD bootable CD
UBCD
www.ultimatebootcd.com/


I hope this helps !
0
kinerangAuthor Commented:
I have acted on Nobus' suggestion a while ago and have received response from WD however the drive has not yet responded despite Bios and Device manager recognizing it as there and working properly.  Very weird this one . I think I am about to move on from the issue. ( I just don't like something like this beat me!! )
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Storage Hardware

From novice to tech pro — start learning today.