We help IT Professionals succeed at work.

We've partnered with Certified Experts, Carl Webster and Richard Faulkner, to bring you a podcast all about Citrix Workspace, moving to the cloud, and analytics & intelligence. Episode 2 coming soon!Listen Now

x

Via "VT1708" High Definition Audio Problem

Billak0s
Billak0s asked
on
Medium Priority
5,811 Views
Last Modified: 2013-11-09
Hello Experts,
I have the following problem and I need help.
I have a computer with Windows Xp Sp3 Installed.
My Motherboard is MSI-7255.
My problem is with sound card It can't recognize the drivers more.
Few days ago I uninstalled  the sound drivers, until this, it was working fine.I took this computer with sound drivers allready installed. I don't have the mainboard CD.
Now when I download and install the drivers I get no result , no sound:(
Motherboard Link: http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=1&prod_no=1082
I have tried also by Driveragent, I made an account there and made a webscan after that it seems that the drivers found by Driveragent is exacly the same and no result.
I can't install them with success, please help what I need to do?
Till now I unistalled all audio drivers did a clean install of drivers again , no sound:(
I have tried so far more than 20 Driver programs for audio. No result
First time I stuck so much to audio drivers and I am sure my card is working properly.
Because it was working until I do this shit unistallation.
What you suggest to do ?
I need to reinstall Windows Xp ?
What I Need to do?
Is this a Windows Update problem as I read in another site?
Thanks
Comment
Watch Question

can you download and try this codec some time need Microsoft UAA Bus Driver for High Definition
http://drivers.softpedia.com/get/SOUND-CARD/VIA/VIA-HD-Audio-Codec-Driver-200.shtml
CERTIFIED EXPERT
Distinguished Expert 2019

Commented:
i cannot find your mobo model on MSI; the one you linked to is : P4M890M-L/IL and that won't work for you
is your PC a brand ?  Dell ?   post the model then, or look for drivers on that site

another question :  "Few days ago I uninstalled  the sound drivers  "  WHY ??  i cannot think of a reason?  did you make a note of them?  can you point the driver wizard to them (they are still on your disk)

Author

Commented:
Hmm ,I use a hardware Diagnosis tool "Everest" and it tells under motherboard tab that  my motherboard model is  P4M890. And also I see another thing under motherboard ...>MSI-7255 this is not my motherboard model?

Author

Commented:
Arafa I need to install these drivers first and then after than I install the other one that downloaded from the MSI site?
Tell me exacly the order to try this.


Author

Commented:
Also these drivers says SP2. I need to have the Sp2 to work this?

Author

Commented:
I double click the .executable file and setup starts?
Or I need to do the manual install as the Readme File says Arafa?
Readme file that is located in the package you told me to download says.
3. Import driver components
(1) Copy all the files to a directory, e.g. "D:\VIADRIVERS\VIAHDUAA190a\".
(2) Create a directory, e.g. "D:\VIA_Repositories\", if there is
    none.
(3) Open Component Database Manager under Microsoft Windows
    Embedded Studio.
(4) Click on the "Repository" and then "Repository Roots..." buttons.
    Type in the complete path of the repositories directory,
    for example "D:\VIA_Repositories\". Click on the "Add" button
    and answer "Yes".
(5) Click on the "Database", "Import...", and then "..." buttons.
    Navigate to directory "D:\VIADRIVERS\VIAHDUAA190a\" and
    then choose the .SLD file. Next, pull down "Repository root"
    drop-down and select "D:\VIA_Repositories\". Click on the
    "Import" and then "Close" buttons to close the dialog.
(6) Close the "Component Database Manager".
 
Note: Please manually add the "VIA High Definition Audio(UAA)" component 
      in Target Designer.

Open in new window

CERTIFIED EXPERT
Distinguished Expert 2019

Commented:
could you please answer my questions?  if you run on, i don't know what works, or not
you need to install  Microsoft UAA Bus Driver for High Definition codec first and then install the sound driver
you need to do the manual install

Not the solution you were looking for? Getting a personalized solution is easy.

Ask the Experts

Author

Commented:
Its ok this worked thank you.

Author

Commented:
Worked
Access more of Experts Exchange with a free account
Thanks for using Experts Exchange.

Create a free account to continue.

Limited access with a free account allows you to:

  • View three pieces of content (articles, solutions, posts, and videos)
  • Ask the experts questions (counted toward content limit)
  • Customize your dashboard and profile

*This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

OR

Please enter a first name

Please enter a last name

8+ characters (letters, numbers, and a symbol)

By clicking, you agree to the Terms of Use and Privacy Policy.