Windows programs close immediately after opening, msconfig, regedit, services.msc won't run

I have a client's laptop I'm having a lot of trouble with.  When he brought it in, it wouldn't boot fully into windows - upon opening task manger, I have literally hundreds of DrWtsn32 and Drwwin.exe process.

Same thing in safe mode.

Booted using a BartPE disk and moved drwatson files into root directory so they won't run.  System now boots into windows, however no programs will run.  My computer will open, I can browse the c: drive, etc, but Malwarebytes, regedit, msconfig and pretty much every other utility will not run.  It shows up in taskmanger or processes for a brief second and then disappears.  No error messages.

How can I run a spyware/virus scan from a command prompt.  Oh, I can't get to command prompt either - same thing, shows up briefly then disappears.

What say you?

Thanks
rjessopAsked:
Who is Participating?
 
jhyieslaConnect With a Mentor Commented:
I'd suggest booting back into the system with the BartPE disk, getting all of the data off and then just do a wipe and reinstall of Windows. Personally, even if malwarebytes or any program was able to run through what appears to be a mess, I'd be skeptical that it really got everything... just take the high road and reformat.
0
 
ineedccsCommented:
login as another user with admin rights and try running malwarebytes as that user it should clear it up..
0
 
rjessopAuthor Commented:
There is only one user, which has administrator rights.  Can't open users in control panel either.
0
Cloud Class® Course: SQL Server Core 2016

This course will introduce you to SQL Server Core 2016, as well as teach you about SSMS, data tools, installation, server configuration, using Management Studio, and writing and executing queries.

 
ineedccsCommented:
user computer management to add another user to administrators group..

 Right click on my computer select manage
0
 
rjessopAuthor Commented:
COmputer management will not open either.

I have a bunch of processes with name _A00F???????.exe running.  Even when I ended them all, still nothing with run.
0
 
ineedccsCommented:
safe mode???
0
 
rjessopAuthor Commented:
safe mode doesn't load very well either(somethings desktop loads, sometimes it doesn't), and had same results. Administrator desktop doesn't load in safe mode, users desktop does, but same thing - nothing will run.
0
 
rjessopAuthor Commented:
another note - programs will install, but then won't run.
0
 
AdamsConsultingConnect With a Mentor Commented:
I recommend what jhyiesla says to do. It sounds like a file corruption/hard disk failure, not spyware problem. If you don't get your data off ot if now, you may lose it. I'd recommend using smartmontools from bart to check hd.

http://smartmontools.sourceforge.net/
0
 
rjessopAuthor Commented:
I am wiping the system now - got data off.  FIY i had already done a complete hardrive scan from the BARTPE disk - nothing major found.
0
 
rjessopAuthor Commented:
I split the points for you both - thanks!
0
 
techxpertsCommented:
try booting off bart again and running clamwin portable from usb media scan the c drive. anyway id recommend a wipe and OS reload at this juncture as always with potentially infected machines.

http://portableapps.com/ contains clamwin portable along with other useful tools
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.