?
Solved

Exchange hotfix 911829 to allow Vista to connect to OWA will not intall

Posted on 2009-02-11
19
Medium Priority
?
782 Views
Last Modified: 2012-06-27
I have attempted to install hotfix 911829 and it tells me it cannot install because Exhange 2003 doesnt have SP2 installed. Yet when I check the properties on the server it tells me I have Exchange 6.5 Build 7638.2: Service Pack 2. I have senior execs wanting to connect to OWA remotely and they cannot.

Is anyone able to assist?
0
Comment
Question by:darem
  • 11
  • 5
  • 2
  • +1
19 Comments
 
LVL 65

Expert Comment

by:Mestha
ID: 23618329
Reapply the service pack, and then run Microsoft Update. It will download whatever updates are required.

-M
0
 

Author Comment

by:darem
ID: 23618345
I did reapply the service pack and it errored saying it could not instal the Exchange part but it di update the other bits.

David
0
 

Author Comment

by:darem
ID: 23618355
Btw I have run MS update and applied all available updates which do not include any for Exchange.

David
0
Technology Partners: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

 
LVL 65

Expert Comment

by:Mestha
ID: 23618361
The service pack erroring is a concern. What exactly did it say?

Are you sure that you ran Microsoft Update and not Windows Update?

-M
0
 
LVL 32

Expert Comment

by:gupnit
ID: 23618392
Hi,
Run ExBPA on Exchange server and see if it throws up anything interesting for you to act upon
Thanks
Nitin
0
 

Author Comment

by:darem
ID: 23618507
M,

I'll check the event log to see if I can find the error.

Yes I did use Microsoft update.

Nitin,

I'm running BPA in Health Check scan at the moment and I'll get back when its done.

David
0
 

Author Comment

by:darem
ID: 23618637
Error message from the event log:
Exchange Server component Microsoft Exchange failed.
Error: 0xc007007e - The specified module could not be found.

For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
0
 

Author Comment

by:darem
ID: 23618763
Excerpts from the Exchange Server Setup.log
[08:45:24]  CCompExchangeRoot::ScGetPIDAndSaveToRegistry (f:\tisp2\admin\src\udog\exsetdata\components\exroot\compexroot.cxx:451)
           Error code 0XC007007E (126): The specified module could not be found.
[08:45:24] Leaving CCompExchangeRoot::ScGetPIDAndSaveToRegistry
[08:45:24]  CCompExchangeRoot::ScSetup (f:\tisp2\admin\src\udog\exsetdata\components\exroot\compexroot.cxx:231)
           Error code 0XC007007E (126): The specified module could not be found.
[08:45:24] Leaving CCompExchangeRoot::ScSetup
[08:45:24]  CComExchSetupComponent::Install (f:\tisp2\admin\src\udog\bo\comboifaces.cxx:829)
           Error code 0XC007007E (126): The specified module could not be found.
[08:45:24] Entering ScQueueWatsonErrorReport
[08:45:33] Leaving ScQueueWatsonErrorReport
[08:45:33] About to remove EUSER_EXSTOREEVENT account
[08:45:33] Failed to remove EUSER_EXSTOREEVENT account - continuing
[08:45:33] === IGNORING PREVIOUS ERRORS === CComExchSetupComponent::Install (f:\tisp2\admin\src\udog\bo\comboifaces.cxx:770)
           The operation has completed successfully.

[08:58:57]  CCompExchangeRoot::ScGetPIDAndSaveToRegistry (f:\tisp2\admin\src\udog\exsetdata\components\exroot\compexroot.cxx:451)
           Error code 0XC007007E (126): The specified module could not be found.
[08:58:57] Leaving CCompExchangeRoot::ScGetPIDAndSaveToRegistry
[08:58:57]  CCompExchangeRoot::ScSetup (f:\tisp2\admin\src\udog\exsetdata\components\exroot\compexroot.cxx:231)
           Error code 0XC007007E (126): The specified module could not be found.
[08:58:57] Leaving CCompExchangeRoot::ScSetup
[08:58:57]  CComExchSetupComponent::Install (f:\tisp2\admin\src\udog\bo\comboifaces.cxx:829)
           Error code 0XC007007E (126): The specified module could not be found.
[08:58:57] Entering ScQueueWatsonErrorReport
[08:58:59] Leaving ScQueueWatsonErrorReport
[08:58:59] About to remove EUSER_EXSTOREEVENT account
[08:58:59] Failed to remove EUSER_EXSTOREEVENT account - continuing
[08:58:59] === IGNORING PREVIOUS ERRORS === CComExchSetupComponent::Install (f:\tisp2\admin\src\udog\bo\comboifaces.cxx:770)
           The operation has completed successfully.

Not sure if any of this will help.

David
0
 
LVL 74

Expert Comment

by:Jeffrey Kane - TechSoEasy
ID: 23619073
Are Small Business Server 2003 SP1 and Windows Server 2003 SP2 installed on this machine yet?

Jeff
TechSoEasy
0
 

Author Comment

by:darem
ID: 23619264
SBS - no
Win server 2003 Standard Edition SP2 - yes

David
0
 
LVL 74

Expert Comment

by:Jeffrey Kane - TechSoEasy
ID: 23628961
If you haven't installed SBS's SP1 then you will have problems, including the fact that it won't support Vista clients.  (Plus your server is now in an unsupported status).

Please see http://sbsurl.com/sp1 for details on installing it.  If you haven't already installed Exchange 2003 SP2 you can do that instead of Exchange 2003 SP1 as described in that article.

Jeff
TechSoEasy
0
 

Author Comment

by:darem
ID: 23629062
Jeff,

I am not running SBS at all and never have. I have Exchange Server 2003 standard edition on Windows Server 2003.

Properties on the Mail server in Exchange System Manager tell me I have SP2 installed.

David
0
 
LVL 74

Expert Comment

by:Jeffrey Kane - TechSoEasy
ID: 23630466
Sorry, since you linked this to the other question I just assumed... I shouldn't have done that.  :-)

Anyhow... you posted a few lines from the Exchange install log... but what are the lines just above where you started?  ie, right before [08:45:24] ?

Because the errors are referring to whatever it says before them.

Jeff
TechSoEasy
0
 

Author Comment

by:darem
ID: 23654813
Thanks Jeff,
Could not connect to the E-E site yesterday for some weird reason. Excerpt from the log follows:
[08:45:24] Beginning Update of Microsoft Exchange component -- ID:62208 --
[08:45:24] Entering CBaseComponent::ScPrepareForFileCopy
[08:45:24] Leaving CBaseComponent::ScPrepareForFileCopy
[08:45:24] Entering CBaseComponent::ScAddFilesToQueue
[08:45:24] Leaving CBaseComponent::ScAddFilesToQueue
[08:45:24] Completed Update of Microsoft Exchange component -- ID:62209 --
[08:45:24] Entering CCompRoot::ScOnSuccessfulSetup
[08:45:24] Leaving CCompRoot::ScOnSuccessfulSetup
[08:45:24] Leaving CBaseComponent::ScSetup
[08:45:24] Entering CCompRoot::ScOnSuccessfulSetup
[08:45:24] Leaving CCompRoot::ScOnSuccessfulSetup
[08:45:24] Leaving CCompRoot::ScSetup
[08:45:24] Setup is adding the PID to the registry
[08:45:24] Entering CCompExchangeRoot::ScGetPIDAndSaveToRegistry
[08:45:24] About to LoadLibrary and call into PidGen.dll to generate the PID.
[08:45:24] Calling LoadLibrary on PidGen.dll.
[08:45:24] Failed to LoadLibrary the PidGen module.
[08:45:24]  CCompExchangeRoot::ScGetPIDAndSaveToRegistry (f:\tisp2\admin\src\udog\exsetdata\components\exroot\compexroot.cxx:451)
           Error code 0XC007007E (126): The specified module could not be found.

Hope this gives you some clues.

Cheers
David
0
 

Author Comment

by:darem
ID: 23654843
And the 8:58 error sequence is as follows (PIDGEN failure again I think):
[08:58:57] Beginning Update of Microsoft Exchange component -- ID:62208 --
[08:58:57] Entering CBaseComponent::ScPrepareForFileCopy
[08:58:57] Leaving CBaseComponent::ScPrepareForFileCopy
[08:58:57] Entering CBaseComponent::ScAddFilesToQueue
[08:58:57] Leaving CBaseComponent::ScAddFilesToQueue
[08:58:57] Completed Update of Microsoft Exchange component -- ID:62209 --
[08:58:57] Entering CCompRoot::ScOnSuccessfulSetup
[08:58:57] Leaving CCompRoot::ScOnSuccessfulSetup
[08:58:57] Leaving CBaseComponent::ScSetup
[08:58:57] Entering CCompRoot::ScOnSuccessfulSetup
[08:58:57] Leaving CCompRoot::ScOnSuccessfulSetup
[08:58:57] Leaving CCompRoot::ScSetup
[08:58:57] Setup is adding the PID to the registry
[08:58:57] Entering CCompExchangeRoot::ScGetPIDAndSaveToRegistry
[08:58:57] About to LoadLibrary and call into PidGen.dll to generate the PID.
[08:58:57] Calling LoadLibrary on PidGen.dll.
[08:58:57] Failed to LoadLibrary the PidGen module.
[08:58:57]  CCompExchangeRoot::ScGetPIDAndSaveToRegistry (f:\tisp2\admin\src\udog\exsetdata\components\exroot\compexroot.cxx:451)
           Error code 0XC007007E (126): The specified module could not be found.
[08:58:57] Leaving CCompExchangeRoot::ScGetPIDAndSaveToRegistry
[08:58:57]  CCompExchangeRoot::ScSetup (f:\tisp2\admin\src\udog\exsetdata\components\exroot\compexroot.cxx:231)
           Error code 0XC007007E (126): The specified module could not be found.
[08:58:57] Leaving CCompExchangeRoot::ScSetup
[08:58:57]  CComExchSetupComponent::Install (f:\tisp2\admin\src\udog\bo\comboifaces.cxx:829)
           Error code 0XC007007E (126): The specified module could not be found.
[08:58:57] Entering ScQueueWatsonErrorReport
[08:58:59] Leaving ScQueueWatsonErrorReport
[08:58:59] About to remove EUSER_EXSTOREEVENT account
[08:58:59] Failed to remove EUSER_EXSTOREEVENT account - continuing
[08:58:59] === IGNORING PREVIOUS ERRORS === CComExchSetupComponent::Install (f:\tisp2\admin\src\udog\bo\comboifaces.cxx:770)
           The operation has completed successfully.

David
0
 
LVL 74

Accepted Solution

by:
Jeffrey Kane - TechSoEasy earned 1000 total points
ID: 23655213
Okay, that helps... please see this forum post for how someone else resloved this issue:
http://episteme.arstechnica.com/eve/forums/a/tpc/f/12009443/m/256009519731?r=906008819731#906008819731

Jeff
TechSoEasy
0
 

Author Comment

by:darem
ID: 23655344
Thanks Jeff,
That makes a lot of sense and I'll redo SP2 following the instructions on the page you listed and let you know how I get on.

Cheers
David
0
 

Author Comment

by:darem
ID: 23656692
Many thanks for that reference Jeff,
Its all run like a dream and I got 7 exchange security updates as soon as I had finished reapplying SP2 as outlined. I have also applied 911829 successfully.

Cant thank you enough ;-)
David
0
 
LVL 74

Expert Comment

by:Jeffrey Kane - TechSoEasy
ID: 23657046
No problem.  Glad to help.

Jeff
TechSoEasy
0

Featured Post

Windows Server 2016: All you need to know

Learn about Hyper-V features that increase functionality and usability of Microsoft Windows Server 2016. Also, throughout this eBook, you’ll find some basic PowerShell examples that will help you leverage the scripts in your environments!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

How to effectively resolve the number one email related issue received by helpdesks.
Mailbox Corruption is a nightmare every Exchange DBA wishes he never has. Recovering from it can be super-hectic if not entirely futile. And though techniques like the New-MailboxRepairRequest cmdlet have been designed to help with fixing minor corr…
The Task Scheduler is a powerful tool that is built into Windows. It allows you to schedule tasks (actions) on a recurring basis, such as hourly, daily, weekly, monthly, at log on, at startup, on idle, etc. This video Micro Tutorial is a brief intro…
Exchange organizations may use the Journaling Agent of the Transport Service to archive messages going through Exchange. However, if the Transport Service is integrated with some email content management application (such as an antispam), the admini…
Suggested Courses

839 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question