[Last Call] Learn how to a build a cloud-first strategyRegister Now

x
  • Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 184
  • Last Modified:

Exchange 2003 Initial Setup

THis is for internal email. when creating new users how do i get their outlook to connect to exchange. I keep getting an error telling me that the mailbox name is not correct. How and what type of email addy should i be creating for my users?
0
Mavriikk
Asked:
Mavriikk
  • 3
2 Solutions
 
RaghuvCommented:
First check if the user's have got Email addresses stamped,

Start -> Programs -> Microsoft Exchange -> Active Directory users & computers.

Now locate the user and right click on it and choose properties and then choose the Email Address tab and verify the user has got any Email address.

If yes, verify if you are able to ping the Exchange server from the Client machune where you have Outlook installed. If you are getting replies, then while configuring Outlook give the NetBIOS name or IP address of the Exchange server or give the NetBIOS name or IP address of a Global Catalogue server.

If you are still getting errors for configuring Outlook, then Open a IE browser and type http://IP_Address_Exchange_Server/Exchange and type it the username as "DomainName\Username" and the password and verify if you are able to see the Inbox.

Keep us informed.
0
 
RaghuvCommented:
And just to add, ensure the stores are mounted :) also verify if all the Exchange services are in started state.
0
 
MavriikkAuthor Commented:
I can Ping the exchange server from the Client machine, DNS looks good as well, I can connect to OWA from the client and send/recieve e-mail to my test accounts, all accounts do have a-mail address in their user properties.

I have AD being replicated, i saw something in one of the tests that said my Replicated DC help the First Organization group.... not sure if its supposed to be there.

All services are running (i think the ones that are supposed to be started) everything is working from a web point of view, it just seems that Outlook doesnt recognize my mailbox name when i type it in...

Also if my Exchange Virtual Directory is set for Windows Auth, why am i being poped for creds?
0
 
RaghuvCommented:
Which version of Outlook are you using?

Did you to try configuring your Outlook profile using the IP addess of the Exchange server or the IP addess of the Global Catalogue server and also I hope you are entering your Login ID in the field were it says username.

And regards to Windows Authentication on Exchange Virtual directory, it will work only if you login into the domain using userA and trying to access UserA's mailbox in OWA.
0

Featured Post

Get your Conversational Ransomware Defense e‑book

This e-book gives you an insight into the ransomware threat and reviews the fundamentals of top-notch ransomware preparedness and recovery. To help you protect yourself and your organization. The initial infection may be inevitable, so the best protection is to be fully prepared.

  • 3
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now