We help IT Professionals succeed at work.

We've partnered with Certified Experts, Carl Webster and Richard Faulkner, to bring you two Citrix podcasts. Learn about 2020 trends and get answers to your biggest Citrix questions!Listen Now

x

Error creating Reports on CRM 4

Medium Priority
1,026 Views
Last Modified: 2013-11-24
I am trying to create some custom reports on CRM 4, however I keep getting the same message:

Error Uploading Report
An error occured while trying to add the report to Microsoft Dynamics CRM.

Try this action again.  If the problem continures, check the microsoft dynamics crm community for solutions or contact your organisations Microsoft CRM Administrator.  

In the event log I get error 19969:
Web service request CreateReport to Report Server http://myserver/ReportServer1/ReportService2005.asmx failed with SoapException. Error: The Hyperlink expression for the textbox Table0_Details1 contains an error: [BC30277] Type character '!' does not match declared data type 'Microsoft.ReportingServices.ReportProcessing.ReportObjectModel.Fields'.

I appreciate any advice on this, thanks.
Comment
Watch Question

Well the first question to ask is what value do you have in the Hyperlink expression for your textbox called Table0_Details1? :)
Also - does your report preview ok from Visual Studio? Sounds like you may not have refreshed the Forms collection from the Data tab in your solution, perhaps?

Author

Commented:
'Well the first question to ask is what value do you have in the Hyperlink expression for your textbox called Table0_Details1?'

Where do I check this?  

I've built the report within CRM using the wizard so how do I preview it in VS?
Ahh - assumption on my part I assumed you had used VS.
OK, so are all of your customisations (esp. those you are trying to query) published?
Also, are you on the latest Rollup Update for CRM?
 

Not the solution you were looking for? Getting a personalized solution is easy.

Ask the Experts

Author

Commented:
All I did was start the report wizard to create a report for user activities within CRM.  So from that I wouldn't think I need to publish anything.

Currently on Rollup 1 haven't installed Rollup 2 yet.
What I meant was, do you have any customisations to your CRM deployment which have not yet been published?
Does this only occur when you use activities in your report or is it for all reports? If it is the former, can you describe your report in more detail so I can try to replicate the problem?
g.
Also, in a similar issue, Experts Exchange user "crm_info" made the following suggestion:
 * Do you have multiple fields with a display name of "Subject" on any of the Activity entities (i.e. Email, Phone Call, Task, Appointment, etc)?  I've seen that having multiple fields with the same name can throw an error in reporting at times.

Author

Commented:
I've installed Rollup 2 and have just been able to create a custom report!  
Thanks for the update. Seemingly this is an issue that is not acknowledged by the Rollup Update 2 KB article, so glad that it works.

Author

Commented:
Thanks for the help Greg, you pointed me in the right direction.

Ross
Not probs Roscoe - not sure I really earned all the points there though, so thanks to you too. ;)
Access more of Experts Exchange with a free account
Thanks for using Experts Exchange.

Create a free account to continue.

Limited access with a free account allows you to:

  • View three pieces of content (articles, solutions, posts, and videos)
  • Ask the experts questions (counted toward content limit)
  • Customize your dashboard and profile

*This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

OR

Please enter a first name

Please enter a last name

8+ characters (letters, numbers, and a symbol)

By clicking, you agree to the Terms of Use and Privacy Policy.