neither firefox or internet explorer won't open web site like BOA or www.revenu.gouv.qc.ca/eng/services/p_clic_revenu/

on the left side it is saying looking up and finally      DNS error - cannot find server  adress not found,  Firefox can't find the server at recherched.gouv.qc.ca.
sgaincAsked:
Who is Participating?
 
MrJemsonCommented:
No problem, glad you got it sorted.
It sounded like it was an issue in your ISPs DNS Server.
0
 
wantabe2Commented:
Try typing in https://142.213.192.213 in one of your browsers. If you get a certificate page, you or your ISP has DNS issues. Try setting your NIC to use some public DNS servers. I think one is 4.2.2.1. Point DNS to that & see if it works.
0
 
MrJemsonCommented:
Open a command prompt and run this command:
nslookup www.revenu.gouv.qc.ca

See if it resolves to the IP Address.

If it does not the DNS server you are using is not forwarding correctly for this domain.
I have seen this in the past with a variety of DNS servers. As wantabe2 said you could try using a different DNS server, but I would submit the issue with your provider (Or whoever maintains the DNS server you are currently using) and have them diagnose and rectify at their end as other people using the same DNS server would be experiencing the same issues.
0
Upgrade your Question Security!

Your question, your audience. Choose who sees your identity—and your question—with question security.

 
sgaincAuthor Commented:
This is what I get with the http//142.213.192.213

Secure Connection Failed
    * This could be a problem with the server's configuration, or it could be someone trying to impersonate the server.

    * If you have connected to this server successfully in the past, the error may be temporary, and you can try again later.

I am connected with linksys but if i connect directly to the modem (antenna for fiber optic connection) it do the same
0
 
MrJemsonCommented:
Please do the NSLOOKUP.
0
 
sgaincAuthor Commented:
I did and this is the result

***Can't find server name for address 192.168.100.1: non-existent domain
***default servers are not available
Server: unknow
address: 192.168.100.1
dns request timed out.
timeout was 2 seconds.
dns request timed out.
timeout was 2 seconds
*** request to unknow time-out



That was in the command prompt, I also call my isp and wait from them if they can figure something. Thanks for helping. Suzanne
0
 
sgaincAuthor Commented:
Even facebook look weird. no new solution. My isp provider do not understand the situation.
0
 
MrJemsonCommented:
Use a different DNS server.

Try: 203.50.2.71
And: 139.130.4.4

This should get around your issues.
0
 
sgaincAuthor Commented:
nop. it didn't. even ISP can't figure it out
I try lane line and everything is OK
try directly to the transeo antenna without being connected thru the linksys router didn't work  
still waiting ISP to resolve the problem.
Will let you know the solution if ever I get one.
0
 
sgaincAuthor Commented:
I guess my ISP got the DNS fix everything came back the right way. Good connection all sites. Thanks for helping :-)
0
 
sgaincAuthor Commented:
Saying it was my ISP provider DNS problems make me call them. They took  kind of, 4 days to figure it out but they finally did. thanks to you.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.