?
Solved

NT Backup not working on W2K3 DC

Posted on 2009-02-23
14
Medium Priority
?
371 Views
Last Modified: 2012-05-06
Dear experts,

I have posted this question a few months ago but didn't bet any solution. I now need to find a solution (or alternative) to this problem.

Basically NTBackup on one of our W2K3 servers isn't "100%" working. It is running on a DC (not Master) at a remote office and is the only server there; and all we backup are files on its local drive (D:\ drive). We schedule it to run overnight (using the /UM switch) and backup to DDS tapes.

What happen is, when I checked the event log in the morning I can see NTBackup DOES start at the scheduled time but it never finishes. I don't see any error report in the log regarding NTBackup so basically the process starts but just doesn't finish, no error whatsoever.

NTBackup is not corrupted because a/ I have another schedule which backup local files to local .bkf file which works, and b/ if I start the process manually backup will successfully complete (on tape).

The job was created using the Domain Admin account so no permission issue here. It is only backing up local files so no network issue here. Remote user assured me they put tape in every night. No error in event log; NTBackup generates a blank report after the schedule.

One more "strange" thing is that the same command (I copy the same command line and paste it to another W2K3 server and edit the content accordingly) works fine on another server; only different is that the latter is NOT a DC.

Is there anywhere else I can do? I am running out of idea here please help.

Thanks in advance.





0
Comment
Question by:ormerodrutter
  • 7
  • 6
14 Comments
 
LVL 11

Accepted Solution

by:
Abhay Pujari earned 1350 total points
ID: 23710475
No you are not running out of Idea. What options you have checked under ntbackup? Have you checked verify backup files? What if you test it manually?
0
 
LVL 5

Assisted Solution

by:Thorbear_Icemountain
Thorbear_Icemountain earned 150 total points
ID: 23710563
Is it a USB tape drive? Is high speed USB enabled on the server? If not the problem could be that the person changing tapes ejects the tape before the backup is completed...
0
 
LVL 23

Author Comment

by:ormerodrutter
ID: 23710568
No I haven't checked Verify. If I run the process manuallly it completes successfully with the summary report generated.
0
VIDEO: THE CONCERTO CLOUD FOR HEALTHCARE

Modern healthcare requires a modern cloud. View this brief video to understand how the Concerto Cloud for Healthcare can help your organization.

 
LVL 11

Expert Comment

by:Abhay Pujari
ID: 23710584
Ok. Is there any other process running at that time? Can you delete the job and create again just to test its working?
0
 
LVL 23

Author Comment

by:ormerodrutter
ID: 23711011
There is no other job running at that time. If I run the scheduled job in Scheduled Task it works fine. I have deleted the job and start from scratch many times.

No user will be able to change the tape because the task it run at night time. the job will complete in approx 1 hr (you can tell it is only a small job).
0
 
LVL 11

Expert Comment

by:Abhay Pujari
ID: 23718765
Ok. What do you mean it never finishes? Does it hang in the middle and remain as it is?
0
 
LVL 23

Author Comment

by:ormerodrutter
ID: 23719640
Looks like putting the Verify on finishes the job. I shall keep my eye on this for the next few days and reward the points. Thanks.
0
 
LVL 23

Author Comment

by:ormerodrutter
ID: 23731629
Backup didn't complete, we are back to square one I am afraid :(

Quite sure the backup job did start because :-
1. A blank report has been generated.
2. If I checked on Scheduled Tasks it states the Last Run Time of the job.

Putting the /v switch seems to solve the problem for ONE day - very strange? If I kick start the scheduled job (from Scheduled Tasks) it runs and completes successfully.

Any more idea?

0
 
LVL 11

Expert Comment

by:Abhay Pujari
ID: 23734032
This is strange problem. As I think, when backup job run on a schedule and tends to completion, it passes the signal to the OS that job is completing or completed. According to this you can see the pop-up stating job is completed.
In your case either OS is not getting signal from a program when it runs on a schedule OR Backup job is failing to update this status to OS. I need to look into this for more details. What do you think?

0
 
LVL 23

Author Comment

by:ormerodrutter
ID: 23734167
I have been on this for a while without finding a solution. The job sometimes completed (no reason), but most of the time it never finishes, with NO error in either the backup report or event log. I can actually see the job started (from event log) but there is no record saying it finishes or has error, it just vanished.
0
 
LVL 11

Expert Comment

by:Abhay Pujari
ID: 23734212
Is your OS updated? Have your system infected with rootkit or a threat is lying in your system? What is the status after job vanishes? Does it show any files copied to the destination?
0
 
LVL 23

Author Comment

by:ormerodrutter
ID: 23734546
I believe the system is up-to-date and no virus report.
In NTBackup - a blank report created; but when I check from RESTORE - no entry was created
In Event log - I can see the backup has started, but no record showing it finished
In Scheduled Tasks - I can see the Last Run time and Next Run time been updated
0
 
LVL 11

Expert Comment

by:Abhay Pujari
ID: 23743549
Will need to dig into it. I am still looking for good option or solution. I will update you the same if found something fruitful.
0
 
LVL 23

Author Closing Comment

by:ormerodrutter
ID: 31550019
I redo the scheduled job and it has been working for the past couple of days. Don't know why though.....

Thx for input anyway.
0

Featured Post

Industry Leaders: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Group policies can be applied selectively to specific devices with the help of groups. Utilising this, it is possible to phase-in group policies, over a period of time, by randomly adding non-members user or computers at a set interval, to a group f…
This process allows computer passwords to be managed and secured without using LAPS. This is an improvement on an existing process, enhanced to store password encrypted, instead of clear-text files within SQL
This tutorial will walk an individual through the steps necessary to join and promote the first Windows Server 2012 domain controller into an Active Directory environment running on Windows Server 2008. Determine the location of the FSMO roles by lo…
This tutorial will walk an individual through the process of configuring their Windows Server 2012 domain controller to synchronize its time with a trusted, external resource. Use Google, Bing, or other preferred search engine to locate trusted NTP …

807 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question