Posted on 2009-02-23
Last Modified: 2013-11-09
I just bought i PCCHIPS M848A from, and i installed inside my case without any problems

However, when i powered on the case nothing happens, all the fans are running good, but there is no beep codes nothing.
i checked all the cables connections, pci connections everything, but still not working all the power LED wires are good because i`m able to power on the machine....

What can i do to fix this matter??? did i do anything wrong

here are the mother board specs:
Brand       PC CHIPS
Model       M848A (V5.0)
Supported CPU
CPU Socket Type       462(A)
CPU Type       Athlon XP / Athlon / Duron / Sempron
FSB       400(OC)/333/266MHz
North Bridge       SiS 746FX
South Bridge       SiS 963L
Number of Memory Slots       2×184pin
Memory Standard       DDR 400
Maximum Memory Supported       2GB
Expansion Slots
AGP Slots       1 x AGP 4X / 8X
PCI Express x16       None
PCI Slots       4
Storage Devices
PATA       2 x ATA100 4 Dev. Max
Onboard Video
Onboard Video Chipset       None
Onboard Audio
Audio Chipset       Realtek ALC655
Audio Channels       6 Channels
Onboard LAN
LAN Chipset       VIA VT6103L
Max LAN Speed       10/100Mbps
Rear Panel Ports
PS/2       2
COM       1
LPT       1
USB       4 x USB 2.0
Audio Ports       3 Ports
Onboard USB
Onboard USB       2 x USB 2.0
Physical Spec
Form Factor       ATX
Dimensions       12.0" x 7.5"
Power Pin       20 Pin

I HAVE A amd athlon XP 1.8 ghz,
1.2 gb of memory
and three PCIs which are: wireless, video and LAN

Question by:felipemuraska
    LVL 47

    Accepted Solution

    >> What can i do to fix this matter???  Did i do anything wrong?

    There may be an auxiliary power supply plug you have missed.  Just check in case you have missed this.

    Standard test is to remove motherboard from case and place on a piece of cardboard and connect power supply wires to it and then try rebooting.  Removal from case takes care of the chance there is a bad earth occurring.

    Disconnect all drives while on cardboard and any extra cards.  Just leave the graphics card and one stick of memory.  Try booting like this.
    LVL 91

    Assisted Solution

    if the above does not show a display, you have a dead mobo; DOA
    a bit more detail :
    Here my troubleshooting procedure :
    i suggest testing with the minimum setup - disconnect also all peripherals and network cables :
    motherboard + cpu + 1 ram stick, video card, power supply
    verify that the 4-pin cpu Aux power plug is connected
    on boot, do you have a display?
    if NO it is one of the connected, swap ram, Power supply, video card or monitor - leaving only motherboard and cpu
    if Yes, add devices till the problem shows

    Author Comment

    i did everything you said, and still no luck...
    only the fans work
    when i power up, no videos, the keyboard lights only flashes when i power up
    LVL 47

    Assisted Solution

    You can test the video card in another machine.

    If it works there it's coming back to motherboard or CPU fault.  Check jumpers if they exist for FSB setting.  You could possibly have it jumpered wrong for the CPU.

    Author Comment

    thanks for everything, but the mobo was dead, i already opened a RMA request thanks again

    Featured Post

    Looking for New Ways to Advertise?

    Engage with tech pros in our community with native advertising, as a Vendor Expert, and more.

    Join & Write a Comment

    This article applies to This article will be of use if you are the owner / supporter of any computer that comes with a discrete graphics card from nVidia / ATI Radeon (Now owned by AMD) or any embedded graphics solution and need to upgrade the gr…
    Great sound, comfort and fit, excellent build quality, versatility, compatibility. These are just some of the many reasons for choosing a headset from Sennheiser.
    Sending a Secure fax is easy with eFax Corporate ( First, Just open a new email message.  In the To field, type your recipient's fax number You can even send a secure international fax — just include t…
    This video discusses moving either the default database or any database to a new volume.

    745 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

    Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

    Join & Ask a Question

    Need Help in Real-Time?

    Connect with top rated Experts

    13 Experts available now in Live!

    Get 1:1 Help Now