Solved

MS Entourage 2008 no longer connects to exchange

Posted on 2009-03-30
4
272 Views
Last Modified: 2012-05-06
I am running a 2003 Exchange server with about 10 users on it. Everyone on a windows machine or blackberry is completely unaffected by this problem.

Basically over the weekend everyone using OS X and running Entourage 2008 to retrieve their exchange mail can no longer receive or send mail over the office wireless network. They still have access to network files and can browse the internet fine. Just the exchange mail refuses to Send/Receive in Entourage '08.

The words "Not connected" are in parenthesis next to the exchange account name on the left panel, and the Send/Receive button is grayed out. As far as I know no settings were changed on the individual machines or on the server over the weekend.

Also made sure the Working Offline menu item wasn't checked. I am stumped, how do I get the disepearing exchange functionality back in Entourage 2008?
0
Comment
Question by:theogio
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 3
4 Comments
 
LVL 9

Expert Comment

by:Raghuv
ID: 24024187
Hi,

Check if your OWA (Outlook Web Access) is working, as Entourage is dependant on owa (/exchange). So if OWA with /exchange is working fine, then the configuration on the Exchange server is fine and you might have to look at the clients settings...
0
 

Author Comment

by:theogio
ID: 24028960
Outlook Web Access works fine. What in particular should I check in the client settings. All the information looks accurate. When I try to set up a new account everything goes smoothly until I verify and recieve this error:

"Please wait, this may take a few minutes&

Verifying Exchange account "cmeyer@centrecourtam.com" on "cam1.cam.com":
Connected to cam1.cam.com
Verification Failed: "The end of file was reached." (-39 )

Some of your account settings are incorrect. Click the left arrow and verify the items highlighted in red. To complete setup without verifying your account settings, click the right arrow."

Then the information in red is accurate on the previous page, so I am confused.
0
 

Author Comment

by:theogio
ID: 24035045
My mistake the (Outlook Web Access) is not working. Can you give me some advice on how to fix?
0
 

Accepted Solution

by:
theogio earned 0 total points
ID: 24305006
I restarted all the mail services and it worked the next day
0

Featured Post

Office 365 Training for IT Pros

Learn how to provision tenants, synchronize on-premise Active Directory, implement Single Sign-On, customize Office deployment, and protect your organization with eDiscovery and DLP policies.  Only from Platform Scholar.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Article by: Dermot
The life of crime is over for 22 year-old Christian Ian Salvador, a student from Isabela State University in the Philippines.
I was prompted to write this article after the recent World-Wide Ransomware outbreak. For years now, System Administrators around the world have used the excuse of "Waiting a Bit" before applying Security Patch Updates. This type of reasoning to me …
Internet Business Fax to Email Made Easy - With eFax Corporate (http://www.enterprise.efax.com), you'll receive a dedicated online fax number, which is used the same way as a typical analog fax number. You'll receive secure faxes in your email, fr…
There are cases when e.g. an IT administrator wants to have full access and view into selected mailboxes on Exchange server, directly from his own email account in Outlook or Outlook Web Access. This proves useful when for example administrator want…

707 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question