Solved

ie7 is taking a freezes for a min when I move out of a text box

Posted on 2009-03-31
7
165 Views
Last Modified: 2013-12-08
For some reason, when I try to tab out of a text box, my ie freezes for a min.  It doesn't do it all the time, but it happens quite often.

Any suggestions?
0
Comment
Question by:jackjohnson44
  • 3
  • 3
7 Comments
 
LVL 66

Expert Comment

by:johnb6767
ID: 24041551
If not running Vista, I would suggest uninstalling IE7, and reboot, and do a fresh install from the web....
0
 

Author Comment

by:jackjohnson44
ID: 24043484
Thanks, I am running vista though
0
 
LVL 66

Expert Comment

by:johnb6767
ID: 24046401
Do you notice any sustained spike in CPU time in the Task Manager when this happens? Is the rest of the PC responding?
0
Gigs: Get Your Project Delivered by an Expert

Select from freelancers specializing in everything from database administration to programming, who have proven themselves as experts in their field. Hire the best, collaborate easily, pay securely and get projects done right.

 

Author Comment

by:jackjohnson44
ID: 24052607
I have not checked, but everything seems to function ok except the ie instance in question.  when it happens, I just open firefox, or another ie.
0
 
LVL 66

Accepted Solution

by:
johnb6767 earned 500 total points
ID: 24053195
I would run the System File Checker...

Start>run>cmd.exe

sfc /purgecache
sfc /scannow

0
 

Author Comment

by:jackjohnson44
ID: 24159782
Thanks, I tried that and the scan said that there were no problems.  I don't remember the exact message.

this instanace of ie is really a problem.  I can't access sharepoint sites because I get a totally blank page, and I have problems filling out forms.  I really don't know what to do at this point.

Is there a way to totally get rid of ie and then re-install?  Everything else seems to work well for me.
0
 
LVL 1

Expert Comment

by:Limewedge
ID: 25993385
I would try disabling AutoComplete.  if you go into Tools > Internet Options > Content and the settings button by AutoComplete, then just uncheck everything and see if that fixes it for you.  I had this same problem for a user and came here looking for the answer but thought to try this before anything else and it ended up working.  HTH
0

Featured Post

Live: Real-Time Solutions, Start Here

Receive instant 1:1 support from technology experts, using our real-time conversation and whiteboard interface. Your first 5 minutes are always free.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

Internet is a big network which is formed by connecting multiple small networks.It is a platform for all the users which are connected to it.Internet act as platform in different fields. Such as: Internet  as a collaboration platform. Internet  as…
I annotated my article on ransomware somewhat extensively, but I keep adding new references and wanted to put a link to the reference library.  Despite all the reference tools I have on hand, it was not easy to find a way to do this easily. I finall…
This Micro Tutorial will demonstrate how to add subdomains to your content reports. This can be very importing in having a site with multiple subdomains.
This Micro Tutorial will demonstrate how nuggets on the Web are formatted by using Chrome Developer Tools. These tools would not only view the site's CSS but it can also modify it and save the CSS to use on your own site.

813 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

15 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now