Solved

Sent items randomly not appearing in Sent Items folder

Posted on 2009-04-10
3
362 Views
Last Modified: 2012-05-06
Hi All,

I'm having a problem where e-mails that I send are randomly not being copied to my Sent Items folder.

http://www.experts-exchange.com/Software/Server_Software/Email_Servers/Exchange/Q_21150955.html?sfQueryTermInfo=1+10+outlook+sent+time

I did try the first hint, but I got the following error message:

D:\Exchsrvr\MDBDATA>"c:\program files\exchsrvr\bin\eseutil" /mh priv1.edb

Microsoft(R) Exchange Server Database Utilities
Version 6.5
Copyright (C) Microsoft Corporation. All Rights Reserved.

Initiating FILE DUMP mode...
         Database: priv1.edb

Operation terminated with error -1032 (JET_errFileAccessDenied, Cannot access file, the file is locked or in use) after 33.78 seconds.



I'm fairly new to exchange (it was kinda dumped in my lap), so I'm probably missing something (like turning off a service that uses the file, but since I'm new I don't want to go fiddling with stuff I don't really know all that well).

Any help is greatly appreciated.
0
Comment
Question by:mattai
  • 2
3 Comments
 
LVL 47

Accepted Solution

by:
apache09 earned 250 total points
ID: 24133857
Check that Office 2007 Sp1 is installed:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=9EC51594-992C-4165-A997-25DA01F388F5&displaylang=en

Then check Tools>Options>Email Options.

Check "Save copies of Messages in Sent Items Folder"
Go to Advanced Items
Un-Check "In Folders other than Inbox....."

Now try it.

If still not working you can try closing Outlook and re-opening using
Start>Run>Outlook.exe /safe

Does it work here?
If it doesnt, its possible there is an Add-In Stopping this from happening.

If it still does it close outlook and reopen using:
Start>Run>Outlook.exe /cleanprofile

Now test again.

Can also try /cleanrules to eliminate the possibility of a rule causing this problem.
However, before running make sure you note all the detail of any current rules as they will need to be recreated after /cleanrules has been ran.
0
 

Author Comment

by:mattai
ID: 24141229
Well it does seem to be a client issue, as it doesn't happen when using OWA, and it seems to not be happening to others. I do have SP1 installed. I went ahead and ran /cleanprofile so we'll see how that works.
0
 
LVL 47

Expert Comment

by:apache09
ID: 24144440
Good deal, let me know how it goes
0

Featured Post

Highfive + Dolby Voice = No More Audio Complaints!

Poor audio quality is one of the top reasons people don’t use video conferencing. Get the crispest, clearest audio powered by Dolby Voice in every meeting. Highfive and Dolby Voice deliver the best video conferencing and audio experience for every meeting and every room.

Join & Write a Comment

If you don't know how to downgrade, my instructions below should be helpful.
This article explains in simple steps how to renew expiring Exchange Server Internal Transport Certificate.
Get people started with the process of using Access VBA to control Outlook using automation, Microsoft Access can control other applications. An example is the ability to programmatically talk to Microsoft Outlook. Using automation, an Access applic…
This video shows how to remove a single email address from the Outlook 2010 Auto Suggestion memory. NOTE: For Outlook 2016 and 2013 perform the exact same steps. Open a new email: Click the New email button in Outlook. Start typing the address: …

757 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

17 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now