• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 485
  • Last Modified:

TAPI dialer Disconnect Unknown when a lot of people dialing

I created a TAPI client application which seemed to be working OK until the users increased from 28 to 35.

Occasionally when a call was placed the trace log output would state it was placed successfully but then it would disconnect within 100ms with a callstate of "disconnect unknown". Since the users have increased from 28 to 35 this happens a lot more.

(There are no messages in between these 2 specific to the placed call - sometimes an IDLE message comes through from the last call but not always.)

We have an Avaya IP 403 PBX.

Any ideas, your help would be really appreciated?
0
garyb2008
Asked:
garyb2008
1 Solution
 
mycroftxCommented:
THis s way out in left field, but have you checked that your 'SMall Community Networking' license is valid?  I may be wrong, but I think you have to either have and SCN License or at least one PMP license for TAPI to work.  I can't explain why it worked before, might be related to the fact that you have a 403.  If you wanna send me the app I can test it ona  406v2 and/or an IP500 in our lab.
0
 
garyb2008Author Commented:
Turns out we were running out of lines because the phone system had been misconfigured for some time.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

Cloud Class® Course: SQL Server Core 2016

This course will introduce you to SQL Server Core 2016, as well as teach you about SSMS, data tools, installation, server configuration, using Management Studio, and writing and executing queries.

Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now