[Okta Webinar] Learn how to a build a cloud-first strategyRegister Now

x
?
Solved

Exchange 2003 OWA - Only getting blue line and "Internet Explorer Cannot Display Webpage" after long timeout

Posted on 2009-04-20
6
Medium Priority
?
582 Views
Last Modified: 2012-06-21
I keep getting this same error after what appear to be some failed updates over the past week.  I uninstalled all of them and I recreated the OWA IIS folders and IUSR/IWAM accounts.  I am running out of ideas and patience.  Anyone to lend any assistance?
0
Comment
Question by:overdrive79
  • 3
  • 2
6 Comments
 
LVL 32

Expert Comment

by:gupnit
ID: 24189961
Hi,
Are you able to use it locally on the Exchange Server. Check DNS.
PLease refer: http://support.microsoft.com/kb/956196
Thanks
Nitin
0
 
LVL 3

Author Comment

by:overdrive79
ID: 24198999
I can connect to it from the server, but OWA is not accessible from anywhere else including the LAN via IP.  In addition, I come to discover that Outlook clients can only connect intermittently.
0
 
LVL 32

Expert Comment

by:gupnit
ID: 24200368
Hi,
Please check any AV / Firewall that may be in place. You got to focus on resolving OWA access internally first. Are you able to telnet to port 80/443 on the server from locally
Let me know
Thanks
Nitin
0
Has Powershell sent you back into the Stone Age?

If managing Active Directory using Windows Powershell® is making you feel like you stepped back in time, you are not alone.  For nearly 20 years, AD admins around the world have used one tool for day-to-day AD management: Hyena. Discover why.

 

Expert Comment

by:J3D1-KN1G1-1t
ID: 24200529
Hi

Can you connect via local server IP address?? so use i.e 192.168..../exchange instead of the domain name for internal use i.e testdomain.local or testdomain.com.au etc....

Check your DNS setting make sure the DNS setting is pointing to the local server, and add the DNS entry for Outlook Web Access if not already there.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Also login timeout errors are usually in relation to SSL...


Also if you can view the interface for OWA but get a timeout error when you try to login...... then try  creating or re-creating your SSL Certificate......

Hope this helps...

Cheers







0
 
LVL 3

Author Comment

by:overdrive79
ID: 24204734
Not connecting even with using the ip instead of the name
I will try telnet but since I get a login scren I suspect I will get a telnet response as well.
I currently have SSL disable becase it was the first thing I suspected to be the problem
0
 
LVL 3

Accepted Solution

by:
overdrive79 earned 0 total points
ID: 24227815
So after spending over 5 hours with microsoft on this issue, they decided that they needed to research the issue and get back with me.

In the meantime I started packet sniffing and noticed duplicate acks coming from the server when I tried to connect to it from the local lan.  I mentioned this to the microsoft techs but they did not seem to know what I was talking about.  
I decided to try to remove and reinstall the network drivers.  That did not help.  I then tried to roll back the network driver.  That did not help either.  
During ok of this I can log onto the server and download files from the internet and mapped drives all day long but I wanted to rule out the network card altogether and I suspect that the tcp/ip stack was damaged or something.
As soon as I replaced the card with a different brand everything was back to normal.

Does anyone know why this happened?  
0

Featured Post

Keep up with what's happening at Experts Exchange!

Sign up to receive Decoded, a new monthly digest with product updates, feature release info, continuing education opportunities, and more.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

If you have come across a situation where you need to find some EDB mailbox recovery techniques, then here you will find the same. In this article, we will take you through three techniques using which you will be able to perform EDB recovery. You …
Steps to fix error: “Couldn’t mount the database that you specified. Specified database: HU-DB; Error code: An Active Manager operation fail”
To show how to create a transport rule in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Mail Flow >> Rules tab.:  To cr…
A short tutorial showing how to set up an email signature in Outlook on the Web (previously known as OWA). For free email signatures designs, visit https://www.mail-signatures.com/articles/signature-templates/?sts=6651 If you want to manage em…
Suggested Courses

872 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question