?
Solved

BSOD when Cloning a SysPrep Lenovo T500

Posted on 2009-04-22
16
Medium Priority
?
1,555 Views
Last Modified: 2013-12-02
I am trying to clone Lenovo T500 laptops for deployment at my company.  I can successfully clone the laptop once all my software is installed, Windows is patched (including SP3) and  then restore it to the laptop.  However, if I SysPrep the laptop and clone it, I keep getting a BSOD on the same laptop or any other T500 (with the same hardware as the cloned laptop).  This image is only for T500.

BSOD error - DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Can't get into Safe Mode

I tried running XP SP3 CD but I can't get it to repair.
0
Comment
Question by:SVMBrandon
  • 6
  • 4
  • 4
  • +1
16 Comments
 
LVL 10

Expert Comment

by:TakedaT
ID: 24208272
Im not sure if this is related, but I had a similar problem.  What caused it was the SATA mode in the bios.  Going into the bios and setting the sata mode to "compatible" mode allowed me to get past the BSOD's.
0
 

Author Comment

by:SVMBrandon
ID: 24208612
Do you have to change this first on the source machine before you clone it?
or
Are you refering to the laptop that is going to receive the cloned sysprep image?

I did try changing the laptop that is going to receive the cloned image to "compatible" but that didn't resolve the problem.
Thanks.
0
 
LVL 24

Expert Comment

by:Kenneniah
ID: 24208982
Upload a copy of the mini*.dmp from %SystemRoot%\Minidump and I'll see if Windbg can point to the problem.
0
NEW Veeam Agent for Microsoft Windows

Backup and recover physical and cloud-based servers and workstations, as well as endpoint devices that belong to remote users. Avoid downtime and data loss quickly and easily for Windows-based physical or public cloud-based workloads!

 
LVL 10

Expert Comment

by:TakedaT
ID: 24209101
I always disabled it on the source before cloning.  Im not sure if it would work the other way.
0
 

Author Comment

by:SVMBrandon
ID: 24209121
here is the mini#dmp
just change the ext back to dmp
Mini042209-01.doc
0
 
LVL 24

Expert Comment

by:Kenneniah
ID: 24209303
Unfortunately it points to Win32k.sys which isn't the most helpful. It still points to a driver causing a conflict with Win32k.sys, but not which one. It is strange that a straight clone works however, so it's gotta be something different that sysprep is doing to the drivers. Can you post the contents of your sysprep.inf?
0
 

Author Comment

by:SVMBrandon
ID: 24209442
Would I even need to change the HAL on my source laptop if I am going to be cloning to another laptop that is the same make, model, HD, Memory, size?
0
 
LVL 24

Expert Comment

by:Kenneniah
ID: 24209565
You shouldn't have to no, unless there were some major BIOS changes which would still be unlikely to cause much of a problem. Some BIOS settings might affect it though, such as if the source had SATA in compatible mode (which emulates IDE and therefore doesn't load SATA drivers) and the target is in SATA native mode or something similar. Or if APIC  was turned off in one and not the other as it does affect the HAL that Windows chooses.
0
 
LVL 24

Expert Comment

by:Kenneniah
ID: 24216014
As an example, here is the sysprep.inf wer eare using for out T500s

; Sysprep.inf file.
; This file is to automate the mini-setup process after imaging a machine

[Unattended]
    OemSkipEula = Yes
    OemPnPDriversPath = "\Drivers\NET;\Drivers\sata;\Drivers\audio;\Drivers\modem;\Drivers\network;\Drivers\wlan;\Drivers\video"
    DriverSigningPolicy = Ignore
    ExtendOemPartition = 1
    KeepPageFile = 0
    UpdateInstalledDrivers = Yes

[GuiRunOnce]
    "cscript.exe C:\MININT\Scripts\LiteTouch.wsf /start"
    "cscript.exe D:\MININT\Scripts\LiteTouch.wsf /start"
    "cscript.exe E:\MININT\Scripts\LiteTouch.wsf /start"
    "cscript.exe F:\MININT\Scripts\LiteTouch.wsf /start"


[Networking]
    InstallDefaultComponents=Yes


[Display]
    BitsPerPel=16
    Xresolution=1024
    YResolution=768
    Vrefresh=60


[TapiLocation]
    AreaCode=888                ; Area Code for modem
    CountryCode=1               ; Country code for modem 1=USA
;    Dialing=Tone               ; Indicates tone or pulse dialing for modem
;    LongDistanceACcess=9           ; Specifies number to dial for outside line


[RegionalSettings]
    LanguageGroup=1
    Language=00000409


[GuiUnattended]
    AdminPassword=""
    OEMSkipWelcome=1
    OEMSkipRegional=1
    TimeZone=010
    AutoLogon="Yes"
    AutoLogonCount=999


[Identification]
   CreateComputerAccountInDomain=Yes
;   JoinDomain=XXXXX
;   MachineObjectOU= "OU=Workstations, dc=xxxxxxx, dc=com"
;   DomainAdmin=Contoso\Administrator
;   DomainAdminPassword=password


[UserData]
   ComputerName=*
   FullName="XXXXXXX"
   OrgName="XXXXXXXX"
   ProductKey=""


[URL]
   Home_Page="www.xxxxxxxx.xxx"


[Sysprep]
   BuildMassStorageSection = Yes


[SysprepMassStorage]
PCI\VEN_8086&DEV_2681&CC_0106="C:\Drivers\Storage\Intel\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_27C1&CC_0106="C:\Drivers\Storage\Intel\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_27C5&CC_0106="C:\Drivers\Storage\Intel\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_2821&CC_0106="C:\Drivers\Storage\Intel\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_2829&CC_0106="C:\Drivers\Storage\Intel\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_2922&CC_0106="C:\Drivers\Storage\Intel\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_2929&CC_0106="C:\Drivers\Storage\Intel\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_3A02&CC_0106="C:\Drivers\Storage\Intel\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_3A22&CC_0106="C:\Drivers\Storage\Intel\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_2652&CC_0106="C:\Drivers\Storage\Intel\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_2653&CC_0106="C:\Drivers\Storage\Intel\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_2682&CC_0104="C:\Drivers\Storage\Intel\iastor.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_27C3&CC_0104="C:\Drivers\Storage\Intel\iastor.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_27C6&CC_0104="C:\Drivers\Storage\Intel\iastor.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_2822&CC_0104="C:\Drivers\Storage\Intel\iastor.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_282A&CC_0104="C:\Drivers\Storage\Intel\iastor.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_2652&CC_0104="C:\Drivers\Storage\Intel\iastor.inf"
0
 
LVL 1

Expert Comment

by:017087594
ID: 24236129
you need to intall this "Management Engine Interface (Intel AMT 4.0)"
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-70313
And direct the sysprep.inf to the location of the files Extracted worked for me with help from Kenneniah so if it's working credit him.
0
 

Author Comment

by:SVMBrandon
ID: 24295707
How do I point sysprep.inf file to the location of the files extraced?

I installed the Management Engine Interface file from the Lenovo link.

This is my sysprep.inf file that I created.  Thanks again.

;SetupMgrTag
[Unattended]
    InstallFilesPath=C:\sysprep\i386

[GuiUnattended]
    AdminPassword="xxxxxxxx"
    EncryptedAdminPassword=NO
    OEMSkipRegional=1
    TimeZone=20

[UserData]
    FullName=""
    OrgName="xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx"

[SetupMgr]
    DistFolder=C:\sysprep\i386
    DistShare=windist

[Identification]
    JoinDomain=xxxxx.com

[Networking]
    InstallDefaultComponents=Yes
0
 
LVL 1

Accepted Solution

by:
017087594 earned 2000 total points
ID: 24302387
A new progression in my case Management Engine Interface was helpful but for a shurt time then i got the same BSOD again. tell me do you use Check Point VPN-1 SecuRemoteSecureClient NGX HFA2 EA?
It causes BSOD in here removed it syspreped and i'm good to go
0
 
LVL 1

Expert Comment

by:017087594
ID: 24302398
Installed another (the finel relese) version from CP site
0
 

Author Comment

by:SVMBrandon
ID: 24304048
What do you mean by "direct the sysprep.inf to the location of the files Extracted"?  How do I do that?
0
 
LVL 1

Expert Comment

by:017087594
ID: 24307599
like this:
[SysprepMassStorage]
PCI\VEN_8086&DEV_2681&CC_0106="C:\DRIVERS\IMSM\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_27C1&CC_0106="C:\DRIVERS\IMSM\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_27C5&CC_0106="C:\DRIVERS\IMSM\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_2821&CC_0106="C:\DRIVERS\IMSM\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_2829&CC_0106="C:\DRIVERS\IMSM\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_2922&CC_0106="C:\DRIVERS\IMSM\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_2929&CC_0106="C:\DRIVERS\IMSM\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_3A02&CC_0106="C:\DRIVERS\IMSM\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_3A22&CC_0106="C:\DRIVERS\IMSM\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_2652&CC_0106="C:\DRIVERS\IMSM\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_2653&CC_0106="C:\DRIVERS\IMSM\iaahci.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_2682&CC_0104="C:\DRIVERS\IMSM\iastor.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_27C3&CC_0104="C:\DRIVERS\IMSM\iastor.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_27C6&CC_0104="C:\DRIVERS\IMSM\iastor.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_2822&CC_0104="C:\DRIVERS\IMSM\iastor.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_282A&CC_0104="C:\DRIVERS\IMSM\iastor.inf"
PCI\VEN_8086&DEV_2652&CC_0104="C:\DRIVERS\IMSM\iastor.inf"
 
you can see here that the path is C:\DRIVERS\IMSM\ the default path lenovo's archive extract the files to you can change it to whatever just update sysprep.ini.
0
 

Author Closing Comment

by:SVMBrandon
ID: 31573425
Checkpoint Secure Remote was the problem.  I uninstalled it and then SysPrep my T500 and it worked.  Now I am able to clone the T500 laptops with no problems.  Thanks!!!!
0

Featured Post

Free Tool: Subnet Calculator

The subnet calculator helps you design networks by taking an IP address and network mask and returning information such as network, broadcast address, and host range.

One of a set of tools we're offering as a way of saying thank you for being a part of the community.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Today, the web development industry is booming, and many people consider it to be their vocation. The question you may be asking yourself is – how do I become a web developer?
Windows Server 2003 introduced persistent Volume Shadow Copies and made 2003 a must-do upgrade.  Since then, it's been a must-implement feature for all servers doing any kind of file sharing.
This tutorial will walk an individual through the steps necessary to install and configure the Windows Server Backup Utility. Directly connect an external storage device such as a USB drive, or CD\DVD burner: If the device is a USB drive, ensure i…
This tutorial will walk an individual through setting the global and backup job media overwrite and protection periods in Backup Exec 2012. Log onto the Backup Exec Central Administration Server. Examine the services. If all or most of them are stop…

850 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question