?
Solved

Essential Business Server Management Server Installation

Posted on 2009-05-01
8
Medium Priority
?
521 Views
Last Modified: 2013-11-10
I am in installing Essential Business Servers, and ran into a problem installing the the Management Server.
The installation wizard hung on installing "System Center Essentials".
I think this happened because the server only had 2 GB RAM, where 4 GB is required.
I added the required RAM and rebooted the server.
Now the wizard appears again, but does nothing. "System Center Essentials" and "Final Verification" are marked "not started", and I can't go any further from there.
Does anyone know how to bump start the installation wizard again?
0
Comment
Question by:Eldata
  • 4
  • 4
8 Comments
 
LVL 19

Expert Comment

by:Stephen Manderson
ID: 24303020
If installation fails through configuration you will have to start the whole install process again. Theres no way to continue where it left off.. It sucks I know..

Could you please post more info about the error by checking out the following;
http://blogs.technet.com/asksbs/archive/2009/02/09/essential-business-server-2008-ebs-security-server-installation-fails-on-forefront-threat-management-gateway.aspx

Regards
Steve
0
 

Author Comment

by:Eldata
ID: 24312843
OK, I've started installation all over again. Same thing is happening: installation goes fine up to the moment it installs "System Center Essentials". It looks like it's almost finished (blue bar is almost full) and then it just stops.... What am I doing wrong?
SNAG-0744.jpg
0
 
LVL 19

Expert Comment

by:Stephen Manderson
ID: 24316132
You will need to open up the install logs as shown in the link in my previous post.

Can you please post the details relating to the error.

Regards
Steve
0
What does it mean to be "Always On"?

Is your cloud always on? With an Always On cloud you won't have to worry about downtime for maintenance or software application code updates, ensuring that your bottom line isn't affected.

 

Author Comment

by:Eldata
ID: 24323170
Thanks Steve,
I have opened the log as instructed.
It seems the setup is in a loop, this part is repeated over and over again:

[3672],"2009/05/06 06:45:43.072","TaskManagementDebug","Verbose","elapsedTimeInSeconds=200.0614"
[3672],"2009/05/06 06:45:43.072","TaskManagementDebug","Verbose","DEBUGPROGRESS: fNewCostPercentage=100,currentOverallProgressPercentage=98.11655,currentTaskProgressPercentage=3.219575,fTotalCostPercentage=98.11655,totalOverallExpectedCost=6212,currentTaskCost=200"
[3672],"2009/05/06 06:45:43.072","MMSSetup_UI","Information","SetupExecutor: progress change on worker thread Total - 98.12, Task - 100.00"
[3672],"2009/05/06 06:45:43.072","MMSSetup_UI","Information","SetupExecutor: setup event on worker thread"
[3500],"2009/05/06 06:45:43.072","MMSSetup_UI","Information","[SetupPresenter] sender Microsoft.MMS.Setup.Deployment.SetupPages.SetupExecutor,  args TmeProgressChange"
[3500],"2009/05/06 06:45:43.072","MMSSetup_UI","Information","Presenter_SetupEvent: e.Message = TmeProgressChange"
[3500],"2009/05/06 06:45:43.072","MMSSetup_UI","Information","OnProgressChange"
[3500],"2009/05/06 06:45:43.072","MMSSetup_UI","Information","Progress Change Event:"
[3500],"2009/05/06 06:45:43.072","MMSSetup_UI","Information","   Current Task ConfigureSCETask progress 100.00 "
[3500],"2009/05/06 06:45:43.072","MMSSetup_UI","Information","   Overall Progress = 98 (98.12)"
[3500],"2009/05/06 06:45:43.072","MMSSetup_UI","Information","   Task Cost = 200"
[3500],"2009/05/06 06:45:43.072","MMSSetup_UI","Information","Assigning group System Center Essentials progress 99"
[3500],"2009/05/06 06:45:43.072","MMSSetup_UI","Information","Task ConfigureSCETask has status = None"
[3500],"2009/05/06 06:45:43.072","MMSSetup_UI","Information","UpdateProgressItem: groupItem = System Center Essentials"

What can we tell from this?
Or do you need the entire log?
0
 
LVL 19

Expert Comment

by:Stephen Manderson
ID: 24376373
Could you please post more of the log, be sure to obscure any personal information.
0
 

Author Comment

by:Eldata
ID: 24610665
Just an update: Microsoft Support is working on the case; I'll keep you posted
0
 

Accepted Solution

by:
Eldata earned 0 total points
ID: 24894516
Eventually I got support from a most helpful MIcrosoft EBS group member.
He ended up disabling an Active Directory check to let the installation continue, but he was not able to pinpoint the root of the problem. It must have something to do with the old domain settings, but what exactly is not clear.
Anyway: he admitted there was some problem with the error handling in the EBS setup and we ended up not having to pay for the incident.
That is nice, but it's disappointing there is no real solution here.
Anyway, I will close the question for now with thanks to anyone who helped.
0
 
LVL 19

Expert Comment

by:Stephen Manderson
ID: 24894672
Glad to hear you got the issue resolved :-)
0

Featured Post

Free learning courses: Active Directory Deep Dive

Get a firm grasp on your IT environment when you learn Active Directory best practices with Veeam! Watch all, or choose any amount, of this three-part webinar series to improve your skills. From the basics to virtualization and backup, we got you covered.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Know what services you can and cannot, should and should not combine on your server.
This article explains how to install and use the NTBackup utility that comes with Windows Server.
This tutorial will show how to push an installation of Backup Exec to an additional server in both 2012 and 2014 versions of the software. Click on the Backup Exec button in the upper left corner. From here, select Installation and Licensing, then I…
This tutorial will walk an individual through locating and launching the BEUtility application and how to execute it on the appropriate database. Log onto the server running the Backup Exec database. In a larger environment, this would generally be …
Suggested Courses

862 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question