Solved

HP Proliant BL20P G3 Blade Server Problem

Posted on 2009-05-11
7
1,384 Views
Last Modified: 2013-12-23
We have a HP Proliant BL20P G3 Blade Server which is in production in our company, it has an oracle database running with more than 400 clients accessing the database.
the server suddenly stops responding, and all the connection to that server are lost and even we cannot connect to the console, but we can ping the server and we get a reply, but we cannot access the server or any resources on the server.
and there are no useful event log generated after the restarting of the server.

so is there any way to get the console before restarting the server to identify the cause of the problem, because it comes several times, and the only thing we can do is to switch off the server and switch it back on and we don't want to continue doing like this.

any idea related to this kind of problem.

thanks & best regards.



 
0
Comment
Question by:hepdesk
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 3
  • 2
  • 2
7 Comments
 
LVL 23

Expert Comment

by:Mysidia
ID: 24360587
What OS and version is the server running?


Are you saying you login to the iLO remote web interface, and it will not allow you to open the remote console viewer?

Or you  open the remote console, but no keystrokes have any effect?

What does the remote console look like?
0
 

Author Comment

by:hepdesk
ID: 24361109
Windows Server 2003 Enterprise Edition.

And cannot Access the server through the console, not only the remote console, and I'm not using the iLO.

the problem is even when I'm in front of the server, I,m not getting any Display.    
0
 
LVL 23

Expert Comment

by:Mysidia
ID: 24364290
Um,  you said  this is a BL20p  G3  blade server..  access to these is normally exclusively through iLO;  these types of servers don't have  monitor or keyboard ports.

And you may need to restart the management processor.
But if you're just getting a black screen on console access, it is probably just that
the server has totally locked up,   even if you can still ping it.


This may be a software problem with the OS, or an issue with the physical blade.

You need to get in iLO and check the management log.
If   iLO is also inoperative (unpingable, cannot web to it normally),  then I would classify this as probably a blade hardware defect,  that you may need warranty support for.
0
Free Webinar: AWS Backup & DR

Join our upcoming webinar with experts from AWS, CloudBerry Lab, and the Town of Edgartown IT to discuss best practices for simplifying online backup management and cutting costs.

 
LVL 6

Expert Comment

by:Froggy_chris
ID: 24374856
Mysidia,

HP delivers a cable to connect a KVM directl on a given (not the preferred choice, but can be used instead of ILO).

hepdesk:
Have you logged on to the Blade onborad administrator ?
If you do so, what status has the server ?

Are you using Virtual Connect ?
I you do, is the rgiht profile still attached to the right bay ?

If the server is off and/or  unrsponsive, have you tried to shut it down and move it to another bay in the chassis ?

Chris
0
 

Author Comment

by:hepdesk
ID: 24381695
I already have that kind of cable, and I already use it, but the poblem is that nothing comes to the screen when the problem happen, and bcuase of that I cannot see the condition of the server when the problem happen, and because of that I cannot identify the cause of the problem, because I end up with shutting down the server and then start it one more time with out knowing the cause of the problem.

Thaks and best Regards.
0
 
LVL 6

Expert Comment

by:Froggy_chris
ID: 24382212
Have you tried to move the server to another bay in the chassis ?
After the servr restart, have you checked the event logs ?
Have checked the Onboard admin logs from the chassis.

such sudden deah could be related to thermal conditon, but it will be logged somewhere
0
 

Accepted Solution

by:
hepdesk earned 0 total points
ID: 24457247
Dear All,

Thank you very much for helping me with this problem, I found that the cause of this problem is from the Anti-Virus, because when i remove it the problem is no more coming.

I don't want to waste your time any more with this problem, consider it solved and that's it.

Best regards.
0

Featured Post

Save the day with this special offer from ATEN!

Save 30% on the CV211 using promo code EXPERTS30 now through April 30th. The ATEN CV211 connects a laptop directly to any server allowing you instant access to perform data maintenance and local operations, for quick troubleshooting, updating, service and repair.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

Title # Comments Views Activity
HP DL160 G6 Hard Disk Question 3 87
Accessing SQL Server Instance from outside the network 29 161
DNS issue with resolving request 14 113
Problem to Citrix 2 12
Are you one of those front-line IT Service Desk staff fielding calls, replying to emails, all-the-while working to resolve end-user technological nightmares? I am! That's why I have put together this brief overview of tools and techniques I use in o…
Arrow Electronics was searching for a KVM  (Keyboard/Video/Mouse) switch that could display on one single monitor the current status of all units being tested on the rack.
Attackers love to prey on accounts that have privileges. Reducing privileged accounts and protecting privileged accounts therefore is paramount. Users, groups, and service accounts need to be protected to help protect the entire Active Directory …

756 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question