• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 694
  • Last Modified:

Interdev 6.0 will not start

I have the same problem as described in http://www.experts-exchange.com/Microsoft/Development/Visual_Studio_Express/Q_22539167.html?sfQueryTermInfo=1+0xc0000005+10+interdev The recommended solution did not work.  I have been using interdev 6.0 for years and then one day it just wouldn't open.  I get the same exception error as the reference above.  I assume it is something in a Microsoft update that is causing the problem but haven't a clue on how to find it.  
1 Solution
What SP are you using. SP 6 is the latest.
I have VS 60 (interdev and VB6) on both xp pro and Vista Ultimate and both installs are working just fine. Auto Update allowed on both pc's, so I am not convinced it is a MS update. If you are not running SP6 I would install that, otherwise I would suggest, uninstall and reinstall fresh.
hsgoodAuthor Commented:
I running SP6 on XP pro.  I've uninstalled and then reinstalled Interdev and it still will not start.  I get the message "Development Environment has encountered a problem and needs to close."    The associated report says:
Error Signature
AppName: devenv.exe
ModName: unknown
Offset: 00303035

I turned off auto update a long time ago and just update selected items.  However, I did install Visual Studio 5 and Web Developer 2008 Express a few months ago but Interdev worked fine until last week.
Get 10% Off Your First Squarespace Website

Ready to showcase your work, publish content or promote your business online? With Squarespace’s award-winning templates and 24/7 customer service, getting started is simple. Head to Squarespace.com and use offer code ‘EXPERTS’ to get 10% off your first purchase.

hsgoodAuthor Commented:
After checking all the solutions recommended and most of ones on other sites, I gave up without solving the problem.  
However, I finally found a solution that worked, although I do not recommend it!  I cleaned my hard drive, reinstalled Windows, reinstalled Interdev 6 and it worked!!  
Not very satisfactory but there was nothing else that I could do.
Had the same issue - solved it purely by chance - a similar thread suggested taking a look at the file C:/Windows/mdm.ini - I took a look and my file had two entries for Dynamic Debugging and a long list of PIDs to ignore - deleted the duplicate and cleared the list of PIDs and hey presto - all is well - probably too late for you but might stop some other poor soul from tearing their hair out
cleaning the mdm.ini file worked for me.  Thank you!!!!!
Nice one - this fixed a big headache
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

Easily Design & Build Your Next Website

Squarespace’s all-in-one platform gives you everything you need to express yourself creatively online, whether it is with a domain, website, or online store. Get started with your free trial today, and when ready, take 10% off your first purchase with offer code 'EXPERTS'.

Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now