Solved

OWA 2007 forms issue

Posted on 2009-05-12
9
205 Views
Last Modified: 2012-05-06
Hi there
Not sure what has happened, but I no longer get form-based authentication. Instead I get the windows logon box.
I am runing Exchange 2007 SP1 CAS role on a Windows 2008 server with IIS 7. I need assistance to check where it has gone wrong.

Jafar54
0
Comment
Question by:jafar54
9 Comments
 
LVL 65

Expert Comment

by:Mestha
ID: 24363312
There is very little that can go wrong.
FBA is either on or off, but is only available when using SSL.

You could turn it off then run IISRESET and turn it back on again. That will sometimes make it appear again.

Simon.
0
 
LVL 24

Expert Comment

by:Rajith Enchiparambil
ID: 24363324
Go to Sevrer Config -> Client Aceess -> OWA -.Properties. second tab and see whether FBA is selected.
0
 
LVL 1

Author Comment

by:jafar54
ID: 24363369
what are the defualt authentication methods for the OWA virt dir in IIS 7? I have just basic enabled.

I have tried turning it off in the Exchange console and turning it on, but no change.
0
 
LVL 4

Expert Comment

by:aletjolly
ID: 24363380
If in case form-based authentication is selected at the following location:
Sevrer Config -> Client Aceess -> OWA -.Properties. second tab

Try diabling the form-based authentication, restarting IIS and then re-enable the form-based authentication at the above specified location and then again restart IIS and try browsing OWA
0
Why spend so long doing email signature updates?

Do you spend loads of your time carrying out email signature updates? Not very interesting are they? Don’t let signature updates get you down. Let Exclaimer Cloud - Signatures for Office 365 make managing email signatures a breeze.

 
LVL 1

Author Comment

by:jafar54
ID: 24363398
i still get the windows logon box instead of the form
0
 
LVL 24

Expert Comment

by:Rajith Enchiparambil
ID: 24363485
Do you have more than one cas server?
0
 
LVL 1

Author Comment

by:jafar54
ID: 24363493
no.... 1 CAS and 1 Maibox / Hub Trnasport
0
 
LVL 2

Accepted Solution

by:
Debug-Exchange earned 500 total points
ID: 24363519
please try this
command ##     Remove-OwaVirtualDirectory "owa (default web site)"
command ##     New-OwaVirtualDirectory -name "owa" -OwaVersion Exchange2007 WebSiteName "Default Web Site"

Thanks,
Sam
0
 
LVL 1

Author Comment

by:jafar54
ID: 24364152
worked ....thanks
0

Featured Post

How your wiki can always stay up-to-date

Quip doubles as a “living” wiki and a project management tool that evolves with your organization. As you finish projects in Quip, the work remains, easily accessible to all team members, new and old.
- Increase transparency
- Onboard new hires faster
- Access from mobile/offline

Join & Write a Comment

Find out how to use Active Directory data for email signature management in Microsoft Exchange and Office 365.
Not sure what the best email signature size is? Are you worried about email signature image size? Follow this best practice guide.
In this video we show how to create a Shared Mailbox in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Recipients >> Sha…
In this video we show how to create an Accepted Domain in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Mail Flow >> Ac…

744 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

13 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now