Go Premium for a chance to win a PS4. Enter to Win

x
?
Solved

Office 2008 for Mac

Posted on 2009-05-13
17
Medium Priority
?
369 Views
Last Modified: 2013-11-24
Environment - Entourage 2008 to Exchange 2007
User account appears to be configured properly, all public folders and GAL are accessible.
However the only exchange mail folder that appears under the user account is the "junk e-mail" folder. The inbox, calendar etc are missing.
To rule out folder security issues I tried adding my domain admin account, which still got the same result above.
Anyone have any ideas why the "junk e-mail" folder is the only one available and how I would get the remaining folders to synch properly?
0
Comment
Question by:emersonecologics
17 Comments
 
LVL 24

Expert Comment

by:Rajith Enchiparambil
ID: 24374549
Is this a MAPI connection?
0
 

Author Comment

by:emersonecologics
ID: 24374668
Yes
0
 
LVL 11

Expert Comment

by:Stephen Croft
ID: 24374869
Actually its not, Entourage 2008 uses WebDAV (well it does at last check, though I know they are looking at putting a MAPI connector in).

Anyway, GAL and PF's are done via a different part of the account configuration, and can work without actual email working.

In Entourage, do you have the "Exchange" mail server at the top? Is it connected?

What are your connection settings within Entourage?
0
Learn Veeam advantages over legacy backup

Every day, more and more legacy backup customers switch to Veeam. Technologies designed for the client-server era cannot restore any IT service running in the hybrid cloud within seconds. Learn top Veeam advantages over legacy backup and get Veeam for the price of your renewal

 

Author Comment

by:emersonecologics
ID: 24375356
Yes the "exchange" mail server is at the top and is connected. Again the only folder under the "exchange" account that shows and synchronizes is the "Junk E-mail" folder.

The settings are fairly straight forward and I am assuming are correct other wise a connection would not be made and no folders would show or shynchonize, correct?

Thank you for clarifiying my MAPI vs. WebDAV error
0
 
LVL 11

Expert Comment

by:Stephen Croft
ID: 24375443
Still, can you list the settings you have? If they are not right, bizzare things can happen.

Feel free to change servernames etc.
0
 

Author Comment

by:emersonecologics
ID: 24375690
Account Settings
Account Name: Exchange

Personal Info
Name: User Name
Email: User@domain.com

Authentication
Account ID: UserName
Domain: Domain Name
Password: XXXXXXX

Server Info
Exchange Server: mail.domain.com/exchange/user@domain.com
This DAV service requires a secure connection (SSL)

ADVANCED
Public Folders Server: mail.domain.com/public/user@domain.com
This DAV service requires a secure connection (SSL)

Directory Settings
LDAP Server: servername

It took alot of  trial and error to get the above settings to work. I have tried many other combinations and variations..
0
 
LVL 11

Expert Comment

by:Stephen Croft
ID: 24376000
mail.domain.com/exchange/user@domain.com

Change this to

https://mail.domain.com
0
 

Author Comment

by:emersonecologics
ID: 24376882
Tried your suggestion but it will not connect with that setting... Very strange.
0
 
LVL 11

Expert Comment

by:Stephen Croft
ID: 24382684
What do you mean "will not connect"?
0
 

Author Comment

by:emersonecologics
ID: 24384280
Trying your suggestion,
In Entourage, the "Exchange" mail server at the top shows as MailBox Name (not connected)
0
 
LVL 11

Expert Comment

by:Stephen Croft
ID: 24384292
Do you get prompted for authentication?
0
 

Author Comment

by:emersonecologics
ID: 24384352
With the settings you suggested no.
0
 
LVL 11

Expert Comment

by:Stephen Croft
ID: 24384383
Ok, then the URL you have put in isn't right.

Is it the URL you connect to OWA from this machine for?
0
 

Expert Comment

by:jbmos2333
ID: 24854705
I am running into this issue now on Exchange 2007, Outlook Anywhere deployment on WIndows 2008 SBS.

Clients were running Entourage 2008 connecting fine to the server and then today all of the Entourage clients just failed and only show junk folders.  No errors in the app or system log on the server.  Trying to get a hold of a mac for myself to work on the issue.

Any ideas?
0
 
LVL 11

Expert Comment

by:Stephen Croft
ID: 24857357
jbmos2333, you should really open your own question about this instead of hijacking someone else's ;)
0
 

Author Comment

by:emersonecologics
ID: 24858654
This is still actually an open issue.
But think its an issue with our SAN certificate. So we are in the process of getting it re-issued.
0
 

Accepted Solution

by:
emersonecologics earned 0 total points
ID: 25250012
Applied most resent update released 8/13/09 and everything works properly.
0

Featured Post

Free Tool: Site Down Detector

Helpful to verify reports of your own downtime, or to double check a downed website you are trying to access.

One of a set of tools we are providing to everyone as a way of saying thank you for being a part of the community.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

While there are many new features for iOS 11, these are the five that can improve your digital lifestyle.
As much as Microsoft wants to kill off PST file support, just as they tried to do with public folders, there are still times when it is useful or downright necessary to export Exchange mailboxes to PST files. Thankfully, it is still possible to e…
how to add IIS SMTP to handle application/Scanner relays into office 365.
This video shows how to quickly and easily deploy an email signature for all users in Office 365 and prevent it from being added to replies and forwards. (the resulting signature is applied on the server level in Exchange Online) The email signat…

916 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question