Solved

windows 2003 r2 grey screen

Posted on 2009-05-14
4
2,097 Views
Last Modified: 2012-05-07
I have a new server running windows 2003 r2 with no additional applications.  The system will intermittently display a blank grey screen and the only way to return to the OS is to reboot the system.  Today, it was displaying the Windows server logo and when I selected ctl-alt-del to login, it displayed the same blank grey screen.  The mouse and keyboard caps lock and num lock respond.  Several pieces of hardware have been replaced already on this server.  We are not convinced that it is a hardware issue at this point.  Any suggestions?  
0
Comment
Question by:jbcs
4 Comments
 
LVL 4

Accepted Solution

by:
itquestions earned 125 total points
ID: 24384816
I have seen a similar type issue in two places here.  The first is during shutdown/restart.  The 2k3r2 system would shutdown services and then sit at a gray screen until hard reboot.  We never found the issue and attributed the problem to a service not shutting down properly.  After some M$ patches, this seemed to go away.

The other problem I have seen with the gray screen is when one of my raid 5 drives died.  The system was running in degraded status and because I had some heavy apps running in the background, the Windows system froze.  I let it sit and the app would reset itself, bringing the screen back.  I had to reinstall my apps for the problem to go away.

I know this didn't answer your question, but hopefully it will point you in the right direction.
0
 
LVL 1

Expert Comment

by:Opytk
ID: 24386397
It could be your lsass.exe file. Microsoft had something in their knowledge base about this and SSL issues.
Ah, here it is: http://support.microsoft.com/kb/924995/en-us

See if that helps.
0
 
LVL 15

Expert Comment

by:Rob Stone
ID: 24389463
After a reboot on some of our 2K3 servers they sit prior to the Welcome screen and need C+A+D pressing to get anything running.

What happens if you RDP a session when it's in this state as I presume you are talking about being on the console?
0
 

Author Closing Comment

by:jbcs
ID: 31581429
The raid is healthy and all diagnostics pass on the hardware.  There are currently no apps installed except for Symantec
Endpoint protection.  I will try uninstalling Symantec Endpoint Protection and see if it makes a difference.  Thanks for the info.  
0

Featured Post

U.S. Department of Agriculture and Acronis Access

With the new era of mobile computing, smartphones and tablets, wireless communications and cloud services, the USDA sought to take advantage of a mobilized workforce and the blurring lines between personal and corporate computing resources.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

The way I use Experts Exchange to assist me in analyzing and diagnosing a problem is I first enter a Verbose Question at Experts Exchange like: Office 2007 will hang when opening and saving files I then launch WordPad (any text editor will do) an…
INTRODUCTION The purpose of this document is to demonstrate the Installation and configuration of the Data Protection Manager product. Note that this demonstration was prepared on the basis of Windows OS is 2008 R2 and DPM 2010. DATA PROTECTI…
Windows 8 comes with a dramatically different user interface known as Metro. Notably missing from the new interface is a Start button and Start Menu. Many users do not like it, much preferring the interface of earlier versions — Windows 7, Windows X…
With the advent of Windows 10, Microsoft is pushing a Get Windows 10 icon into the notification area (system tray) of qualifying computers. There are many reasons for wanting to remove this icon. This two-part Experts Exchange video Micro Tutorial s…

809 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question