Solved

Intermittent Issues with  Cisco 6506

Posted on 2009-05-17
5
365 Views
Last Modified: 2012-05-07

We have 6506  configured with multihoming and BGP from two different providers with multiple SUP cards.

Both lines are 100 Mb full  and works fine for the most time except 5-10 minutes in which both lines cease to respond. In those intervals, we  get heavy packet loss on the serial ip address as well.

Couple of things to note

1.  NO interface  errors on either ends ( isp and at our router)
2.  CPU usage is normal


              11111     1111155555
     2222333334444433333888887777733333333335555522222333332222
100
 90
 80
 70
 60                          *****
 50                          *****
 40                          *****
 30                          *****
 20                     **********
 10           *****     **********          *****
    0....5....1....1....2....2....3....3....4....4....5....5....
              0    5    0    5    0    5    0    5    0    5

               CPU% per second (last 60 seconds)


     4715476466467466466456646755864664664764766366466476466377
     5046720426120229349586650340123913922042088997295200395930
100
 90
 80                              *
 70   *   *   *  *  *  *  **  *  *  *  *  *  *** ** ** *  ** **
 60   * * ** ** ** ** ** *** **  ** ** ** ** *** ** ** ** ** **
 50  ** **** ** ** ** ************* ** ** ** *** ** ** ** ** **
 40  ** *******************************************************
 30  ** *******************************************************
 20  ** *******************************************************
 10  ##########################################################
    0....5....1....1....2....2....3....3....4....4....5....5....
              0    5    0    5    0    5    0    5    0    5

               CPU% per minute (last 60 minutes)
              * = maximum CPU%   # = average CPU%

                             1 1
     8778878788878888777778870907787777778777777777787777777787777878777887
     1451360752162153565872090809909731780988668486201678828902579210834005
100                          ***
 90          *     *         ***
 80  * ******************************  ********* ** * **** *** **** **  ***
 70  **********************************************************************
 60  **********************************************************************
 50  **********************************************************************
 40  **********************************************************************
 30  **********************************************************************
 20  **********************************************************************
 10  ######################################################################
    0....5....1....1....2....2....3....3....4....4....5....5....6....6....7.
              0    5    0    5    0    5    0    5    0    5    0    5    0

                   CPU% per hour (last 72 hours)
                  * = maximum CPU%   # = average CPU%

We have a switch blade  in the same chassis of 6506. ( it uses the same routing engine of 6506).  The internal traffic does not drop /hang ever . Servers can talk to themselves just  fine.

Any idea what could be the cause ?
0
Comment
Question by:pehalwaan
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
  • 2
5 Comments
 
LVL 10

Expert Comment

by:ampranti
ID: 24407646
Try IOS upgrade
Search cisco for bugs that affect IOS your configuration
0
 
LVL 3

Author Comment

by:pehalwaan
ID: 24407812
I am using the Latest IOS.
0
 
LVL 19

Expert Comment

by:nodisco
ID: 24409582
Hi

Does the problem right itself without intervention?

How is the system for memory?  BGP tables can take up large amounts of memory.  One possible way to test this is considering that the system is borderline unusable when it happens - monitor the memory and if possible clear the bgp table.  If all is ok once it re-populates they it could be your answer.

Do you have Cisco support on the unit?
0
 
LVL 3

Accepted Solution

by:
pehalwaan earned 0 total points
ID: 24409630
I don't have cisco support on the unit.

There is nothing in Logs  or on CPU usage. I have failed back to defaultonly routes rather than full routes and waiting for next incident .(keeping fingers crossed)
0
 
LVL 10

Expert Comment

by:ampranti
ID: 24409756
Latest IOS doesnt mean that is error free.
Lets wait the next incident ;)
0

Featured Post

Free Tool: IP Lookup

Get more info about an IP address or domain name, such as organization, abuse contacts and geolocation.

One of a set of tools we are providing to everyone as a way of saying thank you for being a part of the community.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Problem Description:   Couple of months ago we upgraded the ADSL line at our branch office from Home to Business line. The purpose of transforming the service to have static public IP’s. We were in need for public IP’s to publish our web resour…
Arrow Electronics was searching for a KVM  (Keyboard/Video/Mouse) switch that could display on one single monitor the current status of all units being tested on the rack.
After creating this article (http://www.experts-exchange.com/articles/23699/Setup-Mikrotik-routers-with-OSPF.html), I decided to make a video (no audio) to show you how to configure the routers and run some trace routes and pings between the 7 sites…
After creating this article (http://www.experts-exchange.com/articles/23699/Setup-Mikrotik-routers-with-OSPF.html), I decided to make a video (no audio) to show you how to configure the routers and run some trace routes and pings between the 7 sites…

749 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question