Want to win a PS4? Go Premium and enter to win our High-Tech Treats giveaway. Enter to Win

x
?
Solved

Citrix Web Interface error- An error occurred while making the requested connection.

Posted on 2009-05-17
8
Medium Priority
?
28,816 Views
Last Modified: 2013-11-11
Hello - I've installed Citrix WI on one server and XenApp on another. I can get to the site successfully and log in with no errors. I have one application and whenever I select it it gives me an erroroccurred while making the requested connection. I believe the issue resides with WI gateway settings.

The WI is setup for Gateway Direct and I modified the Default (under client IP address). I got to this setting by following instructions that stated for me to go to managed secure client settings - gateway settings, however please note that gateway settings is not listed as an option for me. All I have is Managed secure client access - edit secure client access settings and this is where I modified default settings as I stated. Again I feel this is where the issue resides, however not sure why I do not see gateway settings.

My current settings are below. I can get to the website, however again when I select app it states error message. An error occurred while making the requested connection. it has to be the managed secure client access setting.

Address (FQDN): ecwtrainingdb.rapa.local
Port: 443
Enable Session Reliability (leave unchecked)
Secure Ticket Authority URLs: WIN08CITRIX
8080/scripts/ctxsta.dll

This has to be the issue. Before I changed the default setting, http access was working fine. Once I changed to gateway direct, HTTPS works, but can not access apps from either http/https.

I appreciate everyones help and look to get this resolved as soon as possible.

nimdatx
0
Comment
Question by:nimdatx
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 5
  • 3
8 Comments
 
LVL 8

Expert Comment

by:LKaushal
ID: 24420914
Are you using Citrix Secure Gateway or Access Gaetway? If not, then why you have configured 'Gateway Direct', obsivously this will fail the apps launch as there is no CSG\AG box.

However, if you have CSG box? can you post 'Diagonstic information'?
0
 
LVL 1

Author Comment

by:nimdatx
ID: 24422088
Yes I have CSG  and below is the diagnostic report.

Thanks.

Version = 3.1.0

Computer NetBIOS Name: ECWTRAININGDB
Configuration captured on: 5/19/2009 8:48:37 AM
-----------------------------------------------

Secure Gateway Global Settings
------------------------------
  Version = 3.1.0
  Product secured = Citrix XenApp only
  Logging level =  2 (Warning, errors and fatal events)
  Client connection timeout =  100 seconds
  Maximum concurrent connections =  250
  Certificate FQDN = *.myrapadocs.com

Interfaces
----------

  All interfaces (0.0.0.0 : 443)
  ------------------------------
    Protocol = SSL, TLS
    Cipher suites = ALL
    Secured = Yes
    HTTP = No
    ICA = Yes
    SOCKS = Yes
    Gateway Client = No
    LoadBalancerIPs = None defined

Web Interface
-------------
  FQDN = localhost
  Port = 80
  Secured = No
  Protocol = SSL, TLS
  Cipher suites = ALL
  Access mode = Indirect
  Tested OK

Authority Servers
-----------------

  ID = STA362CE7A8D924
  --------------------
    FQDN = WIN08CITRIX
    Port = 8080
    Path = /Scripts/CtxSTA.dll
    Type = STA
    Secured = No
    Protocol = SSL, TLS
    Cipher suites = ALL
    Tested OK

Certificate Check
-----------------
  FQDN = *.myrapadocs.com
  This certificate is currently valid.

EOF
0
 
LVL 8

Expert Comment

by:LKaushal
ID: 24430234
Why you have Acces Mode = Indirect under Web Interface
Web Interface
-------------
  Access mode = Indirect
------------------

Can you run the Secure Gateway Configuration wizard again and when it comes to 'Access option' select the 'Direct' instead of 'Indirect'.
By default, 'Indirect' is selected.
Let me know how it goes.
0
What does it mean to be "Always On"?

Is your cloud always on? With an Always On cloud you won't have to worry about downtime for maintenance or software application code updates, ensuring that your bottom line isn't affected.

 
LVL 1

Author Comment

by:nimdatx
ID: 24433140
I changed and tested. I could not access site with either http or https. When I change gateway settings to direct, I'm able to get to app from http only on internal LAN. Any other ideas?
0
 
LVL 1

Author Comment

by:nimdatx
ID: 24433150
I am not utlizing a DMZ just in case you think I am.
0
 
LVL 1

Author Comment

by:nimdatx
ID: 24433418
These are the errors in Event viewer on CSG/WI Server:

Connection was broken by either client or server.
Incoming Citrix Gateway Protocol downstream data could not be processed.

Site path: c:\inetpub\wwwroot\Citrix\XenApp.

All of the configured Secure Ticket Authorities failed to respond to this XML transaction. [Log ID: 78dea556]

Site path: c:\inetpub\wwwroot\Citrix\XenApp.

The Citrix servers sent HTTP headers indicating that an error occurred: 400 Bad request. This message was reported from the XML Service at address http://WIN08CITRIX:8080 [com.citrix.xml.CtxSTAProtocol.RequestTicket]. The specified Secure Ticket Authority could not be contacted and will be temporarily removed from the list of active services. [Log ID: 9dfb9522]

Site path: c:\inetpub\wwwroot\Citrix\XenApp.

A socket has been forcibly destroyed by the transaction layer. [Log ID: ab67cc4]

Thanks,

nimdatx
0
 
LVL 8

Accepted Solution

by:
LKaushal earned 2000 total points
ID: 24439212
This looks more like a wrong STA URL is mentioned... Could you double check if the FQDN of the STA URL you have configured in WI is correct and similar to secure gateway.
0
 
LVL 1

Author Comment

by:nimdatx
ID: 24460399
I was missing .domain.local on STA name. After changing all worked. I appreciate your help and support.
0

Featured Post

Ask an Anonymous Question!

Don't feel intimidated by what you don't know. Ask your question anonymously. It's easy! Learn more and upgrade.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

This is an issue that we can get adding / removing permissions in the vCSA 6.0. We can also have issues searching for users / groups in the AD (using your identify sources). This is how one of the ways to handle this issues and fix it.
A look into Log Analysis and Effective Critical Alerting.
How to install and configure Citrix XenApp 6.5 - Part 1. In this video tutorial we have explained step by step installation of Citrix XenApp 6.5 Server on Windows Server 2008 R2 is explained in this video. We have explained the difference between…
This demo shows you how to set up the containerized NetScaler CPX with NetScaler Management and Analytics System in a non-routable Mesos/Marathon environment for use with Micro-Services applications.

636 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question