• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 501
  • Last Modified:

PowerPoint movie plays in slide editor but not in slideshow

* PowerPoint 2007 SP2
* wmv movie file created with Windows Movie Maker
* movie file and pptx file in same folder

I insert the movie into a blank slide.
I can double click the movie in the slide editor (normal view) and the movie will play.
I start the slide show
When the movie slide appears, it will not start (just a black box - the first frame)
It doesn't matter if I set the movie to start automatically or start by clicking

What the heck?? #*@#$'n Microsoft!
1 Solution
Try turning back graphics hardware acceleration: http://www.pptfaq.com/FAQ00129.htm

There's a nice write up here for resolving video problems in PowerPoint:
HighTechGeekAuthor Commented:
Thanks Glenna!

That was a good suggestion, but it behaved this way on several computers.

I ended up creating a new PP presentation, inserting the movie onto a new slide and it worked fine. So I copied the other 50 slides from the original PP presentation to the new one. It must have been some kind of corruption in the original PP file.
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

Train for your Pen Testing Engineer Certification

Enroll today in this bundle of courses to gain experience in the logistics of pen testing, Linux fundamentals, vulnerability assessments, detecting live systems, and more! This series, valued at $3,000, is free for Premium members, Team Accounts, and Qualified Experts.

Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now